Patiënt in wachtruimte

Kinderen van groep 7 lezen voor op het Transferium

Datum: 22 januari 2020 |  kwetsbare oudere

In het kader van de Nationale Voorleesdagen zijn 11 kinderen van basisschool het Maasveld uit Tegelen komen voorlezen op het Transferium, een verpleegafdeling van VieCuri Medisch Centrum.

 

Verhalen van vroeger

De kinderen hadden ieder een verhaal of boek gekozen dat herkenbaar kan zijn voor dementerenden, zoals Dik Trom, Pippie Langkous of een sprookje. Er werd ademloos geluisterd naar de verhalen.

 

In het Transferium zijn patiënten opgenomen die komen vanuit een ziekenhuisbed en wachten op een plek in een verzorgingstehuis of op een andere manier van vervolgzorg.  Het voorlezen door de kinderen was een fijne onderbreking van de dag. Het was mooi om te zien dat het steeds drukker werd rond de voorleestafel; ook naasten die op bezoek waren, kwamen met hun familielid even luisteren naar wat de kinderen voorlazen. Elk verhaal werd beloond met een groot applaus!

Op deze afbeelding leest een kind voor aan ouderen bij VieCuri
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer