Patiënt in wachtruimte

Geslaagde opening Spoedpost/Geboortecentrum en open dag

Datum: 2 juni 2015

Het was een groot succes, de feestelijke opening van de nieuwe Spoedpost Noord-Limburg en het Geboortecentrum afgelopen zaterdag en de daarop volgende open middag voor de regio. Naar schatting kwamen ruim vierduizend mensen afgelopen weekend naar VieCuri om een kijkje te nemen bij de (ver)nieuw(d)e afdelingen.


Er was veel te doen voor de bezoekers. De medewerkers van de betrokken afdelingen hadden een aantrekkelijk programma samengesteld met voor ieder wat wils. Veel belangstelling trokken de afdelingen waar je als bezoeker iets kon doen, zoals het leren hechten, oogdruk laten meten of zelf oefenen met een simulator voor een knieoperatie. De gipskamer, waar kinderen een gipsverband kregen, was ook in trek. Het echocentrum in het Geboortecentrum draaide overuren om alle ongeboren baby’s van bezoekers te bekijken. Kortom, veel informatie voor de bezoekers, maar ook de mogelijkheid om op een interactieve manier kennis te maken met de verschillende facetten van de zorgverlening.


Kijk hier voor een impressie van de opening en de open dag.


De verhuizing

Na deze geslaagde open middag stonden maandag 1 en dinsdag 2 juni in het kader van de verhuizing. De polikliniek Verloskunde, de kraamafdeling, de verloskamers en de afdeling neonatologie verhuisden naar het prachtige nieuwe centrum. In het Geboortecentrum zit alle benodigde geboortezorg onder één dak. Er zijn kraamsuites voor vrouwen die onder begeleiding van de gynaecoloog in het ziekenhuis moeten bevallen. Vrouwen die kiezen voor een verplaatste thuisbevalling kunnen hier onder begeleiding van hun eigen eerstelijns verloskundige ook terecht. Daarnaast heeft het echocentrum van de Coöperatie Verloskundigen Noord-Limburg hier een plek, net zoals de eerstelijns verloskundigenpraktijken Venlo-Blerick, Astrea en Tegelen/Reuver en de kraamzorgorganisaties Groene Kruis Kraamzorg, Allerzorg Kraamzorg en KraamZus. Het feit dat alle deskundigen in één centrum zijn gevestigd, zorgt voor nog betere overlegmogelijkheden en korte lijnen.


Extra’s voor het Geboortecentrum

Stichting VieAmi werft middels diverse activiteiten middelen om iets extra’s toe te kunnen voegen aan de zorg in het nieuwe Geboortecentrum. In eerste instantie werft VieAmi voor webcams voor in de couveusesuites, zodat ouders, familie en vrienden live via een beveiligde verbinding naar het kleintje kunnen kijken. Hiervoor heeft VieAmi een mooi bedrag binnengehaald. Met zowel het VieAmi Groot Medisch Golftoernooi op golfbaan de Peelse Golf als de verkoop van flesjes appelsap tijdens de open middag werd in totaal een bedrag van € 12.000 toegevoegd aan het project ‘Webcams voor de couveusesuites’. Lees meer informatie over VieAmi.

Spoedpost-Geboortecentrum voorgevel
Scroll voor meer informatie