Corona

Blogs

pillen
6 april 2017 |    medicijnen

Minder kankermedicijnen door licht ontbijt?

Vorige week verscheen in het nieuws dat de dosering van bepaalde medicijnen tegen kanker omlaag zou kunnen als je ze inneemt met een licht ontbijt. Ik leg graag uit welk onderzoek hier wordt bedoeld en waarom dit goed nieuws kan betekenen.
Lees verder
22 maart 2016 |    medicijnen

Dure geneesmiddelen

Gelukkig leven wij in een tijd dat de medische wereld steeds meer kan bereiken. Voor bepaalde vormen van kanker, waar vroeger geen behandeling voor bestond, zijn nu nieuwe mogelijkheden voorhanden. De
Lees verder
pillen
9 november 2015 |    medicijnen

Pertuzumab uit basispakket?

Afgelopen vrijdag wijdde het NRC Handelsblad een groot artikel aan ‘te dure’ medicijnen tegen kanker. Er werd gemeld dat Pertuzumab niet vanzelfsprekend in het basispakket blijft.

 Lees verder
25 augustus 2015 |    medicijnen

Allergische reacties op medicijnen tegen kanker

Vorige week verscheen onder andere op Telegraaf.nl een artikel over allergische reacties op een medicijn dat ingezet wordt tegen kanker

Lees verder
17 juni 2015 |    behandelingen, medicijnen

Dure kankermedicijnen wél in behandelplan bij VieCuri

Op 16 juni werd in Nieuwsuur, het actualiteitenprogramma van de NPO, aandacht gegeven aan dure behandelingen voor kanker.

Lees verder
23 april 2015 |    behandelingen, medicijnen

Gedoseerde behandeling van kanker

Dagblad de Limburger van woensdag 22 april wordt in een groot artikel aandacht besteed aan het persoonlijk afstemmen van de behandeling van kanker.

Lees verder
Scroll voor meer informatie