Reumatologie

'Reuma' is een verzamelnaam voor ongeveer 200 verschillende reumatische ziekten. Deze ziekten veroorzaken ontstekingen in spieren, pezen, gewrichten, botten en/of inwendige organen. Reumatische ziekten kunnen worden onderverdeeld in verschillende groepen, waaronder artritis, systeemziekten, artrose  en wekedelen reuma.

Reuma aan de handen

Topklinisch Expertisecentrum voor complexe jicht

Een goede aanpak van jicht begint bij tijdige herkenning en adequate behandeling. Er zijn patiënten die niet voldoende reageren op de “gewone” jichtbehandeling of hebben verschillenden co-morbiditeiten die de “gewone” jicht behandeling beperken. Deze categorie patiënten horen bij de “complexe jicht” en hebben een aangepaste aanpak nodig en soms ook innovatieve behandelingen.

Onze zorgverleners

P.P.M. (Puck) Mertens

Verpleegkundige specialist i.o.

Tim Jansen dr. T.L.T.A. (Tim) Jansen

reumatoloog

M.N. (Monique) Efdé

reumatoloog

T. (Tanja) Giesen

Physician Assistent

Het hele zorgteam
Reuma aan de handen

Handig om te weten

Ja, om een afspraak te maken heeft u een verwijzing van uw huisarts of andere specialist nodig.

In ieder ziekenhuis zijn wachttijden. Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk te helpen. Bekijk de wachttijden per specialisme.

De meeste zorg in het ziekenhuis valt binnen de basisverzekering. U betaalt (bijna) altijd een verplicht eigen risico. Of uw zorg vergoed wordt, hangt af van uw polisvoorwaarden. Informeer bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling wordt vergoed.

Kijk voor meer informatie bij Kosten en facturen.

Binnen de reumatologie zijn we actief bezig met wetenschappelijk onderzoek. Er lopen altijd onderzoeken voor verschillende aandoeningen waarbij we patiënten met een reumatische aandoening kunnen betrekken. Er zijn wetenschappelijke studies die wij zelf initiëren maar ook met meerdere centrra onderzoeken, hiervoor werken we zowel binnen Nederland als internationaal samen met verschillende instellingen.

 

Klik hier om meer te lezen over de lopende studies.

 

Een verwijzing kan via zorgdomein worden aangemaakt en indien dit niet mogelijk is kunt u de verwijzing mailen naar reumatologie@viecuri.nl

Via het Knienetwerk Noord-Limburg werken wij samen met fysiotherapiepraktijken uit de regio Noord-Limburg om patiënten met kniegerelateerde klachten kwalitatief goede fysiotherapeutische en reumatologische zorg te bieden. Bezoek de website: https://www.knie-netwerk.nl/

Stuur een mail naar: reumatologie@viecuri.nl als u een nieuw recept nodig heeft.Deze gegevens hebben wij van u nodig:

  • Naam
  • Geboortedatum
  • Medicijn
  • Dosering

Samen voor gezondheid

Arts leest uitslag van onderzoek met de ramanspectroscoop thema-oval
Reumatologie
Met nieuwste technologie sneller zicht op jicht
Lees meer
Toonaangevend
Nieuws

Jichtbericht - het laatste nieuws

Het laatste nieuws en ontwikkelingen over jicht.

Lees meer
Gezondheid
Nieuws

Complexe jicht in de toekomst beter te herkennen en genezen

Lees meer
Toonaangevend
Artikel
Meer nieuws over reumatologie
scroll terug naar boven