Alles over kosten en facturen

Kosten en facturen

Wat kost zorg? Wat wordt wel of niet vergoed door mijn zorgverzekeraar? En hoe werkt dat dan? Het antwoord is afhankelijk van verschillende zaken en kan per jaar veranderen. Wij zetten de actuele informatie en aanvullende websites hier voor u op een rij.

Zorgverzekeraars: contracten in 2024

VieCuri Medisch Centrum heeft voor 2024 contracten met alle zorgverzekeraars afgesloten. Bekijk hier het overzicht voor 2024.

Selectieve (budget)polissen

Voor een aantal selectieve (budget)polissen gelden uitzonderingen:

 

Zilveren Kruis

Voor de Selectieve (Budget)Polissen van Zilveren Kruis is er voor de periode 2022 t/m 2024 géén contract met VieCuri afgesloten. U betaalt een (groot) gedeelte van de zorg zelf, met uitzondering van: spoedzorg, zorg voor kinderen jonger dan 18 jaar, zorg op grond van tertiaire verwijzing, verloskundige zorg en eerstelijns diagnostiek.

Voor spoedzorg kunt u met een Selectieve (budget)polis van Zilveren Kruis dus gewoon bij VieCuri terecht. Echter de uit de spoedzorg voortvloeiende planbare (vervolg)zorg wordt niet (volledig) vergoed.

Zilveren Kruis heeft de volgende Selectieve (Budget)polissen:

  • Zilveren Kruis Basis Budget
  • Principe Polis Budget

Voor alle bovenstaande selectieve (budget)polissen van Zilveren Kruis geldt dat u met één van deze polissen de planbare zorg in VieCuri niet (volledig) vergoed krijgt. Uw zorgverzekeraar kan u, op uw verzoek, ook bemiddelen naar een andere voor de selectieve (budget)polis gecontracteerde zorgaanbieder.
Vraag altijd vooraf bij uw zorgverzekeraar of de betreffende behandeling in VieCuri vergoed wordt. Uw zorgverzekeraar kan u, op uw verzoek, ook bemiddelen naar een andere voor de selectieve polis gecontracteerde zorgaanbieder.

 

Caresq/EUCARE

Voor de volgende polis is voor 2024 géén contract met VieCuri afgesloten:

  • Basisverzekering Natura Select Eucare 

Nota’s van de basisverzekering Natura Select bij niet gecontracteerde ziekenhuizen worden door Caresq/EUCARE voor 75% aan verzekerden vergoed. Dit geldt niet voor (vervolg)spoedzorg, tertiare (vervolg)verwijzingen, lopende behandelingen, eerstelijns diagnostiek, fysiotherapie en kaakchirurgie, deze zorg wordt voor 100% vergoed.

Zorgadvies en zorgbemiddeling

Als u wilt weten hoe en waar u terecht kunt voor zorg, kunt u voor zorgadvies en/of zorgbemiddeling contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Elke zorgverzekeraar heeft gespecialiseerde teams die helpen bij het vinden van een passende zorgverlener. Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op mijnzorgverzekeraar.nl. U kunt erop rekenen dat VieCuri er alles aan doet om u de zorg te bieden die u nodig heeft. Heeft u zorg nodig of heeft u gezondheidsklachten? We adviseren u niet te wachten en contact op te nemen met uw huisarts.

Houd er rekening mee dat de zogenoemde 'afspraken op afstand' zoals telefonische afspraken, e-mailafspraken en beeldafspraken kunnen ten koste gaan van uw eigen risico. Lees hier meer over een afspraak op afstand.

Website De Ziekenhuisrekening

Voor nog meer informatie en de veelgestelde vragen over de kosten van ziekenhuiszorg en de zorgnota verwijzen wij u graag naar de website De Ziekenhuisrekening van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en deze website van de Rijksoverheid. Hier vindt u uitleg over de inhoud van de ziekenhuisrekening en waar u met welke vraag terecht kan.

Kostenoverzicht ontvangen van de zorgverzekeraar

Uitgebreide informatie over de ziekenhuisrekening, algemene vragen over zorgkosten en veelgestelde vragen over de ziekenhuisrekening kunt u vinden op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit

Heeft u vragen over het kostenoverzicht van uw zorgverzekeraar?

Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. 

Waarover wilt u meer weten?

scroll terug naar boven