Kinderallergiecentrum

Steeds meer kinderen en jongeren krijgen te maken met allergische klachten zoals eczeem, voedselallergie, astma en/of inhalatieallergie.

Het VieCuri Kinderallergiecentrum is hét centrum in Zuid-Oost Nederland waar jullie voor deze specifieke zorg terecht kunnen. Wij bieden zorg op maat voor kinderen en jongeren met allergie.

Ons doel? Samen grip krijgen op allergie!

Provocatietest Kinderallergiecentrum, Kind met ei

Onze zorgverleners

E.W.L. (Evelien) Verhaegh

kinderverpleegkundige

MSc. M. (Manon) Fleuren-Janssen

wetenschappelijk medewerker/ epidemioloog

drs. A.A. (Anneke) van Boekholt

kinderarts

E. (Esmee) Basten

secretaresse kinderallergiecentrum

Het hele zorgteam

Handig om te weten

Voor een eerste afspraak is altijd een verwijzing nodig van de huisarts of een andere verwijzer.

De meeste zorg in het ziekenhuis valt binnen de basisverzekering. Je betaalt (bijna) altijd een verplicht eigen risico. Of de zorg vergoed wordt, hangt af van de polisvoorwaarden. Informeer bij de zorgverzekeraar of de behandeling wordt vergoed.

Kijk voor meer informatie bij Kosten en facturen.

Onderzoek naar de preventie van notenallergie bij jonge kinderen.

Uit eerder onderzoek weten we al dat het vroeg geven van pinda en ei aan zuigelingen helpt om hiervoor niet allergisch te worden. Om die reden is het landelijke advies om te starten met bijvoeding vanaf de leeftijd van 4 maanden en daarbij pinda en ei te introduceren (en wekelijks te blijven geven).

Ook voor noten vermoeden we dat het vroeg geven ervan ook helpt om niet allergisch te worden, maar er is hiervoor nog te weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan. Daarom vinden we het heel belangrijk om hier verder onderzoek naar te doen.

Kijk hier voor meer informatie over het onderzoek.

Verwijzingen kunnen digitaal gestuurd worden via Zorgdomein. Of stuur een (beveiligde) e-mail naar: kinderpoli-venlo@viecuri.nl. Het is ook mogelijk schriftelijk een verwijzing te sturen naar ons postadres:

VieCuri Medisch Centrum
t.a.v. VieCuri Kinderallergiecentrum
Postbus 1926
5900 BX Venlo

Bekijk onderstaande video's over rookvrij opgroeien:

Video: Als ouder doe je alles voor de gezondheid van je kind. Sta je ook stil bij de gevolgen van meeroken? (duur video: 1:53 minuten)

Veel ouders roken niet waar hun kind bij is. Wist je dat giftige rookdeeltjes blijven hangen nadat je gerookt heeft? Deze animatievideo legt uit dat er na het roken schadelijke stoffen in de lucht achterblijven die schadelijk zijn voor jou en jouw kinderen. Deze video geeft ook advies voor effectieve hulp bij het stoppen met roken.

 

Video: Ondersteuning stoppen met roken zwangeren (duur video: 9:46 minuten)

Video van Omroep P&M met een interview van kinderarts Anneke van Boekholt en huisarts Han Loozen uit Kessel. In het interview wordt uitgelegd welke ondersteuning er is voor zwangeren die willen stoppen met roken.

Steeds meer kinderen en jongeren krijgen te maken met allergische klachten, zoals eczeem, een voedselallergie, astma of een inhalatieallergie voor pollen of huisstofmijt. Grote kans dat jullie er op school of de opvang ook mee te maken hebben.

Kijk hier voor meer informatie over onze informatieavond.

Tips voor het opzetten van een allergieprotocol

Ben je werkzaam op school of kinderopvang en zoek je handvatten voor het opzetten van een allergieprotocol? Kijk hier voor tips om een allergieprotocol voor kinderopvang en school op te zetten.

Binnenkort bij Kinderallergiecentrum

7

okt

Informatieavond Allergie op school of op de kinderopvang

Steeds meer kinderen en jongeren krijgen te maken met allergische klachten, zoals eczeem, een voedselallergie, astma of een inhalatieallergie voor pollen of huisstofmijt. Grote kans dat jullie er op school of de opvang ook mee te maken hebben.

Volledige agenda

Samen voor gezondheid

Kinderen aan het allergeenvrij buffet thema-oval
VieCuri
Het eerste Allergeenvrij buffet van het VieCuri Kinderallergiecentrum was een succes
Lees meer
Gezondheid
Nieuws

'Bij het Kinderallergiecentrum maken ze tijd voor je, stralen rust uit en nemen je serieus'

Lees hier het verhaal van moeder Irene en dochter Aimée Hermans, kinderarts Marjoke Verweij en kinderverpleegkundige Janine Rongen.

Lees meer
Gezondheid
Ervaring
Meer nieuws over kinderallergiecentrum
scroll terug naar boven