Zorgverlener bereidt patiënt voor om bloed te prikken

Bloedprikken

Om bloed te prikken heeft u een verwijzing nodig, bijvoorbeeld van uw huisarts. U kunt via mijnVieCuri een afspraak maken om bloed te prikken. U kiest dan zelf het moment en de locatie die u het beste uitkomt. 

Afspraak maken

Via uw patiëntenportaal mijnVieCuri maakt u zelf een afspraak. Ga hiervoor naar www.mijnviecuri.nl en log in met uw DigiD. Bij 'Afspraak maken' kiest u zelf het moment en de locatie om bloed te prikken.

 • Lees de handleiding van mijnVieCuri voor meer uitleg over het maken van afspraken via mijnVieCuri.
 • Lukt het niet om zelf een afspraak te maken via mijnVieCuri? Vraag een naaste om u te helpen. Lukt het dan nog niet? Bel ons Belcentrum via (077) 320 55 55. Wij helpen u telefonisch verder. U kunt hiervoor bellen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.
 • Maakt u een afspraak voor een kind jonger dan 5 jaar, of voor een micro-afname (uit de vinger)? U kunt alleen terecht bij VieCuri Venlo. Hiervoor moet u een afspraak maken.
  Geef bij een kind aan dat de afspraak voor een kind jonger dan 5 jaar is. Er wordt dan ook meer tijd gereserveerd voor de afspraak.

Maak een afspraak via mijnVieCuri

Afspraak verplaatsen of afzeggen

Als u de afspraak zelf heeft gemaakt in mijnVieCuri dan kunt u deze afspraak tot uiterlijk 7 dagen vóór de afspraak zelf verplaatsen in mijnVieCuri. Heeft u de afspraak binnen deze periode? Bel dan voor het verplaatsen of afzeggen het Belcentrum via (077) 320 55 55. Wij helpen u dan telefonisch verder. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Bereid u goed voor op uw afspraak

 • Heeft u een afspraak om bij VieCuri Venlo of Venray bloed te prikken? Kom niet te vroeg. U kunt zich maximaal 30 minuten voor uw afspraak aanmelden bij de aanmeldzuil. U meldt zich aan door uw ziekenhuispas bij de zuil te scannen of door uw geboortedatum in te voeren. 
 • Neem altijd uw ziekenhuispas en een geldig legitimatiebewijs mee als u bloed laat prikken.
 • Heeft u een ‘Brief voor het lab’ op papier gekregen? Neem deze mee naar uw afspraak. Geen papieren 'Brief voor het lab' gekregen? Dan vindt u deze in mijnVieCuri, bij 'Overig' onder 'Agenda'. Laat deze zien aan de medewerker bij het bloedprikken. Printen is niet nodig. Heeft u per sms of e-mail een ZorgDomein (ZD) nummer gekregen? Laat dit dan zien aan de medewerker bij het bloedprikken.
 • Voor een aantal bloedonderzoeken is het nodig dat u nuchter bent. Of dit nodig is kunt u het beste van tevoren aan uw (huis)arts vragen. Nuchter betekent 8 uur vóór uw afspraak niks eten of drinken en niet roken. Een slokje water mag.

Locaties en openingstijden

 • U kunt bloedprikken op ongeveer 30 locaties in de regio.
 • Voor het inleveren van urine en kleine potjes ontlasting kunt u op alle prikposten terecht zonder afspraak.
 • Bokalen voor het verzamelen van 24-uurs urine kunnen alleen worden opgehaald en ingeleverd bij VieCuri Venlo en Venray. Bij VieCuri Venray kunnen bokalen ingeleverd worden tot 11.30 uur.
 • Afspraken voor thuisprikken gaan via de huisarts of behandelend specialist.

Bekijk priklocaties en openingstijden

Veelgestelde vragen

Nee. Onze medewerkers hebben dezelfde opties als de dagen en tijden die u in mijnVieCuri ziet.

Geef dan aan een medewerker van het Centrum voor Diagnostiek aan dat u een afspraak bij de specialist heeft. Hij of zij zoekt dan met u naar de best passende oplossing.

Heeft u een afspraak met de specialist in VieCuri en moet u voor die afspraak bloed laten prikken? U kunt de afspraak om bloed te laten prikken zelf maken via mijnVieCuri. Plan uw afspraak voor bloedafname dan een half uur voordat u bij de specialist moet zijn. Zo heeft u genoeg tijd om bloed te laten prikken voordat u bij de specialist moet zijn. 

Soms wil de specialist dat u een week van tevoren bloedprikt zodat de uitslag al bekend is tijdens de afspraak. Dit staat dan duidelijk aangegeven  op de 'Brief voor het lab'. 

Maak waar mogelijk nog een afspraak via mijnVieCuri met uw mobiele telefoon.

Of bel naar (077) 320 55 55. Wij helpen u dan telefonisch verder. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. De medewerker kijkt hoe laat u zo snel mogelijk terecht kunt. De kans bestaat dat u op een ander moment moet terugkomen om bloed te laten prikken.

Maak een afspraak om bloed te prikken. Tijdens uw afspraak kunt u ook uw materiaal afgeven. Hiervoor hoeft u geen aparte afspraak te maken.

Maak een afspraak om bloed te prikken. Als u naar de afspraak komt meldt u zich aan bij de zuil door uw ziekenhuispasje te scannen of uw geboortedatum in te toetsen. U gaat dan eerst bloedprikken. U kunt zich daarna, zonder nummer, melden bij de baliemedewerker van Radiologie. Eén van onze laboranten roept uw naam vervolgens om als u aan de beurt bent voor de röntgenfoto.

scroll terug naar boven