Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

Keel-, Neus- en Oorheelkunde diagnosticeert en behandelt aandoeningen aan keel, neus en oren. Minder bekend is dat de KNO-arts ook andere aandoeningen in het hoofd- en halsgebied behandelt. Denk hierbij aan problemen van speekselklieren of aan goed- of kwaadaardige gezwellen in het hoofd- of halsgebied. Ook doet de KNO-arts esthetische behandelingen, zoals neuscorrecties of flapoorcorrecties.

ooronderzoek van een patiënt

De speciale spreekuren bij Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

Onze zorgverleners

Het hele zorgteam
wachtruimte

Handig om te weten

Voor een eerste afspraak bij een zorgverlener heeft u altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of een andere verwijzer.

In ieder ziekenhuis zijn wachttijden. Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk te helpen. Bekijk de wachttijden per specialisme.

De KNO-arts voert ook esthestische chirurgie uit. Dit zijn cosmetische behandelingen om het lichaam er mooier uit te laten zien. Bijvoorbeeld neus- en oorcorrecties. Controleer voor de ingreep wat uw verzekering vergoedt. Meer lezen over onverzekerde zorg.

De meeste zorg in het ziekenhuis valt binnen de basisverzekering. U betaalt (bijna) altijd een verplicht eigen risico. Of uw zorg vergoed wordt, hangt af van uw polisvoorwaarden. Informeer bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling wordt vergoed.

Kijk voor meer informatie bij Kosten en facturen.

Adelante Audiologie & Communicatie

Bijzonder is de hechte samenwerking met Adelante Audiologie & Communicatie. Hierdoor kunnen alle problemen rondom slechthorendheid en taal- en spraakproblemen in Venlo of Venray onderzocht én behandeld worden.

Longgeneeskunde - OSAS 

De KNO-artsen werken samen met de longspecialisten van VieCuri om een optimale behandeling van OSAS (slaapapneu) te bieden. Lees hier meer over de OSAS poli.

Logopedie bij stem- en slikstoornissen

Voor het onderzoek en de behandeling van stem- en slikstoornissen werken de KNO-artsen intensief samen met de logopedisten. Lees meer over het stem- en slikstoornis spreekuur.

Ademische centra

Onze afdeling kan bijna alle problemen op KNO-gebied onderzoeken en behandelen. Een enkele keer kan het onderzoek en diagnosestelling wel in VieCuri plaatsvinden, maar alleen de behandeling niet. Denk dan aan een specifieke behandeling van kanker of speciale implanteerbare hoortoestellen. Voor deze behandelingen hebben wij een samenwerking met Academische Centra.

Samen voor gezondheid

patiënte Roos Fakkeldij.   thema-oval
"De buisjes zorgden meteen voor een einde aan de pijn, het huilen en slapeloze nachten”
Lees meer
Gezondheid
Ervaring
Meer nieuws over keel-, neus- en oorheelkunde (kno)
scroll terug naar boven