Stollingscentrum

Bij het stollingscentrum kunt u alle vragen over antistolling stellen.
De trombosedienst is onderdeel van het stollingscentrum. De trombosedienst begeleidt patiënten die antistollingstabletten gebruiken. Deze tabletten worden gegeven als er een verhoogd risico is op het krijgen van trombose (bloedstolsel), of als een patiënt onlangs een trombose of embolie heeft gehad. 

Het laboratorium van VieCuri verzorgt de bloedafname, thuis, in het ziekenhuis of op een priklocatie, waarna de trombosedienst de behandeling verder overneemt. 

Werkwijze Trombosedienst
binnenkant van een bloedvat

Onze zorgverleners

A. (Armand) Snel

doseerarts

A.M.C. (Annemieke) Bos

stollingsarts

N. (Nadia) Belrhiti Alaoui

Physician Assistant stolling

Het hele zorgteam
Physician assistant onderzoekt de benen van een patiënt

Handig om te weten

Ja, u heeft altijd een verwijzing van uw huisarts of een andere specialist nodig. 

De meeste zorg in het ziekenhuis valt binnen de basisverzekering. U betaalt (bijna) altijd een verplicht eigen risico. Of uw zorg vergoed wordt, hangt af van uw polisvoorwaarden. Informeer bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling wordt vergoed.

Kijk voor meer informatie bij Kosten en facturen.

Verwijzers kunnen bij ons terecht met vragen over alle soorten antistolling. Het Stollingscentrum is de brug tussen de eerste en de tweede lijn voor antistollingszorg.

Het Stollingscentrum werkt zeer nauw samen met de huisartsen, tandartsen en apothekers in de regio. Ook de verzorgings- en verpleeghuizen in de regio vallen onder de zorg van het Stollingscentrum. Daarnaast werken we al jaren samen met de Trombosedienst van het Laurentius Ziekenhuis Roermond en de stollingscentra van Zuyderland en MUMC+.

Hoe krijgt u een eigen inlog?

Stuur een e-mail naar trombosedienst@viecuri.nl met daarin uw:

  •  naam;
  •  geboortedatum;
  •  e-mailadres.

De Trombosedienst maakt het verder in orde. U ontvangt uitleg en uw persoonlijke inloggegevens rechtstreeks in uw kalender. U blijft uw kalender ook altijd per post ontvangen.

VieCuri heeft veel verschillende priklocaties waar u terecht kunt voor bloedafname. Kijk op het overzicht van alle priklocaties om te kijken waar u bloed kunt laten afnemen voor de trombosedienst.

Maak zelf een afspraak voor bloedafname via mijnVieCuri

U kunt zelf kiezen wanneer u bloed laat prikken bij VieCuri, locatie Venlo of Venray. U plant zelf veilig en eenvoudig een afspraak via mijnVieCuri.nl. Kijk voor meer meer informatie en een instructie op op de pagina van bloedprikken.

Zelfcontrole

U kunt in aanmerking komen om zelf uw bloedwaarde (INR) te meten. U kan dan thuis middels een vingerprik en apparaatje  de bloedwaarde bepalen. U moet hiervoor een cursus volgen bij de Trombosedienst.

  • U leert  bloed af te nemen door middel van een vingerprik.
  • U krijgt instructies over de bepaling van de INR.
  • U krijgt uitgebreide informatie over de achtergronden van antistollingsbehandeling.

Neem contact op met de trombosedienst via trombosedienst@viecuri.nl als u geïnteresseerd bent in zelfcontrole.

Het is ook mogelijk om een mantelzorger op te leiden om deze prik uit te voeren. Zelfcontrole van de INR wordt volledig vergoed door de basisverzekering.

Samen voor gezondheid

Arne Dielis in spreekkamer thema-oval
Zorg rondom bloedverdunning
Lees meer
Gezondheid
Nieuws

Stollingscentrum VieCuri ontvangt ISO 9001 keurmerk

VieCuri is hiermee een van de koplopers in Nederland in antistollingszorg.

Lees meer
Toonaangevend
Nieuws
Meer nieuws over stollingscentrum
scroll terug naar boven