Neurologie en Neurochirurgie

Contact

0900 81 86 (lokaal tarief)

Polikliniek Venlo

routenummer 53

(077) 320 68 29

 

Polikliniek Venray  

routenummer 22

(0478) 52 25 88

 

Verpleegafdeling Venlo

routenummer 39  - Vanaf 1 juni 2023 tijdelijk routenummer 37

(077) 320 58 60 - Vanaf 1 juni 2023 tijdelijk  077-3205860 

Locatie Venlo

routenummer 53

(077) 320 51 17

 

Locatie Venray

routenummer 24

(0478) 52 23 64

Een afbeelding van de vakgroep Neurologie. Je ziet 7 specialisten.

Neurologie en Neurochirurgie

ATTENTIE:

Tijdelijke verhuizing verpleegafdeling Neurologie naar afdeling B5.

Vanaf donderdag 1 juni 2023 wordt de klinische zorg voor de patiënten van afdeling Neurologie tijdelijk verplaatst van afdeling B6,(route 39) naar B5 (route 37). Tot wanneer is op dit moment nog niet bekend.

De Brain Care Unite (BCU) en de dagbehandeling van Neurologie blijft op afdeling B6.

 

Vanwege de verhuizing kunt u deze dag wat meer drukte op de gang ervaren als normaal.

We proberen alles zo soepel en rustig te laten verlopen. De zorg voor onze patiënten zal de grootste prioriteit hebben.

 

De verpleegafdeling Neurologie is vanaf 1 juni bereikbaar op telefoonnummer 077-320 5860.

 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Neurologie is het specialisme dat zich bezighoudt met ziekten in het zenuwstelstel. Het zenuwstelsel heeft vertakkingen door het hele lichaam, zodat stoornissen in de motoriek (bewegingen), de zintuigen of in het denken (taal, geheugen, gedrag) kunnen samenhangen met verstoorde zenuwfuncties.

 

Aandoeningen waarmee patiënten bij de neuroloog komen zijn onder andere hoofdpijn, epilepsie, de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose, rug- en nekhernia, zenuwbeknellingen en dementie. Ook mensen met een CVA (hersenbloeding of herseninfarct) of een TIA (‘kleine beroerte’) komen bij de neuroloog terecht. Veel neurologische ziekten zijn te genezen. Bij ziekten waar dat niet zo is, kan de neuroloog ervoor zorgen dat de symptomen van de ziekte zoveel mogelijk bestreden worden.

 

Rijgeschiktheidsbeoordeling voor CBR

Rapportageformulieren worden niet meer ingevuld door de neuroloog

Vanaf 1 mei 2020 vullen behandelend neurologen geen rijgeschiktheidsbeoordelingen meer in. Dit is volgens het advies van de Nederlandse Vereniging van Neurologie (NVN) en de regels van de Koninklijke Nederlandse maatschappij tot bevordering van de Geneeskunst (KNMG).

Als u de CBR formulieren toch bij ons inlevert, moeten wij deze niet ingevuld naar u terugsturen.

 

Waarom vult uw neuroloog deze formulieren niet langer in?

De belangrijkste redenen om het formulier niet langer in te vullen zijn:

  • Het invullen van de rapportageformulieren kan inbreuk maken op de vertrouwelijkheid van de arts-patiënt relatie;

  • Het invullen van de CBR-formulieren is feitelijk het leveren van keurings-informatie. Dat is geen geneeskundige beoordeling maar valt buiten het medisch domein. Het kan een onafhankelijke beoordeling door uw neuroloog in de weg staan en de behandelrelatie vertroebelen;
  • Het invullen van de formulieren kost tijd die niet besteed kan worden aan patiëntenzorg. Deze formulieren zijn onderdeel van een keuring die buiten het medisch domein valt.
  • Omdat dit feitelijk een keuring is kan er een tarief aan u worden gedeclareerd als uw neuroloog dit formulier invult. Omdat dit een mogelijke bedreiging vormt voor een goede behandelrelatie zal dit in de praktijk niet gebeuren.

 

Hoe kunt u een rijgeschiktheidsbeoordeling krijgen?

U kunt uw eigen verklaring, samen met uw medische informatie opsturen naar het CBR. Meestal wordt dit geaccepteerd door het CBR. Het leidt zelden tot aanvullende vragen of onnodige keuringen.

 

U vindt uw medische gegevens in “mijnVieCuri”. U kunt de brief aan de huisarts uit uw dossier downloaden. U kunt gegevens schrappen, waarvan u vindt dat deze niet voor het CBR zijn bestemd. Deze brief stuurt u zelf met de eigen verklaring naar het CBR.

 

 

Keurmerken
logo keurmerk JCI

Specialisten

Bekijk alle specialisten
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken