Shared Care Centrum

Kinderoncologie: Shared Care Centrum

Locatie Venlo

routenummer 32

(077) 320 57 30

 

(077) 320 58 30

 

Alleen op locatie Venlo

routenummer 32

Shared Care Centrum

Op onze kinder- en jeugdafdeling (B3) komen kinderen die kanker hebben meestal voor bloedonderzoek, chemokuren en indien nodig voor opname. VieCuri Medisch Centrum werkt samen met het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Het Prinses Máxima Centrum werkt nauw samen met een aantal kinderafdelingen van ziekenhuizen verspreid over het land om zorg dichtbij huis mogelijk te maken. Dit noemen we Shared Care – gezamenlijke zorg. VieCuri Medisch Centrum levert deze gezamenlijke zorg.

 

Waarom een ziekenhuis in de buurt?

In het Prinses Máxima Centrum komt de expertise op het gebied van kinderkanker samen, zodat elk kind de best mogelijke behandeling krijgt en profiteert van de nieuwste ontwikkelingen. Hier wordt de diagnose gesteld en vinden onderzoeken en complexe behandelingen plaats. De behandeling is intensief en kan weken tot jaren duren. Gelukkig hoeft je kind niet voor alles naar het Prinses Máxima Centrum te komen. Er zijn onderdelen van de behandeling die dichterbij huis kunnen en daarvoor ga je naar een Shared Care Centrum. Je kunt hierbij denken aan:

  • het geven van bepaalde chemokuren
  • bloedcontroles voorafgaand aan een nieuwe chemokuur
  • bloedtransfusies
  • antibiotica
  • pijnbehandeling
  • behandeling van misselijkheid
  • het beginnen met sondevoeding

 

Er is een speciale onderzoekkamer ingericht op onze afdeling waar de Verpleegkundig Specialist of kinderarts de kinderen onderzoekt en waar de behandelingen kunnen plaatsvinden.

 

Hoe ziet de afdeling er uit?

Kinderafdeling 

Foto:  Linksboven: slaapkamer, Linksmidden: onderzoekskamer, linksonder ledikantje in slaapkamer, rechtsboven: speelkamer, rechtsonder slaapbank

 

Handige websites

www.prinsesmaximacentrum.nl

www.kinderkankernederland.nl

www.skion.nl

Scroll voor meer informatie