Kinderallergiecentrum

Contact Kinderallergiecentrum

Locatie Venlo

routenummer 32

(077) 320 57 30

 

Locatie Venray

routenummer 70

(077) 320 57 30

(077) 320 58 30

 

Alleen op locatie Venlo

routenummer 32

Zorgverlener en patiënt op Kinderafdeling

Kinderallergiecentrum

                                                                                                                                                                                                    Logo Kinderallergiecentrum verkleind

Steeds meer kinderen en jongeren krijgen te maken met allergische klachten, zoals eczeem, een voedselallergie, astma of een inhalatieallergie voor pollen of huisstofmijt. Reden te meer voor VieCuri om hier specifieke zorg voor te ontwikkelen. Het VieCuri Kinderallergiecentrum is hét centrum in Zuid-Oost Nederland waar jullie terechtkunnen.

 

Het kan een zoektocht zijn om de klachten goed onder controle te krijgen. Daarin staan jullie niet alleen! In ons Kinderallergiecentrum bieden we zorg op maat voor kinderen en jongeren met een allergie. We benaderen ieder kind op een manier die bij zijn of haar leeftijd en belevingswereld past.

 

Een team van specialisten werkt in ons centrum samen om allergische klachten te behandelen én te voorkomen. Het team bestaat uit kinderartsen, kinderverpleegkundigen en kinderdiëtisten die zich hebben toegelegd op allergie en astma.

Eerst onderzoeken we of er sprake is van een allergische aandoening. We stellen in overleg met jullie een behandelplan op maat op. En we geven instructies hoe te handelen in geval van een allergische reactie, astma-aanval en eczeem, onder andere door uitleg te geven over medicatiegebruik of het gebruik van de epi-pen, bij een ernstige allergische reactie. Daarnaast geven we gerichte voedingsadviezen, bijvoorbeeld hoe het voedingsmiddel te vermijden en vooral afgestemd op wat er nog wel kan. En, heel belangrijk: praktische handvaten voor zaken waar jullie in het dagelijks leven tegenaan lopen. Want feit is dat de allergie een grote impact op het leven kan hebben.

 

Ons doel? Samen grip krijgen op de allergie!

 

Vermoedt u bij uw kind een allergie? Met een verwijzing van de huisarts, een kinderarts van een ander ziekenhuis of het consultatiebureau kunt u bij ons een afspraak maken. We doen ons uiterste best om kinderen tijdig te ontvangen en te behandelen; dit is vanwege de huidige situatie tijdelijk niet in alle gevallen op korte termijn mogelijk. We vragen hiervoor uw begrip.

 

Volg ons ook op instagram: @kinderallergiecentrum!

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer