Kinderallergiecentrum

Contact Kinderallergiecentrum

Locatie Venlo

routenummer 32

(077) 320 57 30

 

Locatie Venray

routenummer 70

(077) 320 57 30

 

E-mail:  kinderallergiecentrum@viecuri.nl

(077) 320 58 30

 

Alleen op locatie Venlo

routenummer 32

Kinderallergiecentrum

Logo Kinderallergiecentrum verkleind

Steeds meer kinderen en jongeren krijgen te maken met allergische klachten, zoals eczeem, een voedselallergie, astma of een inhalatieallergie voor pollen of huisstofmijt. Reden te meer voor VieCuri om hier specifieke zorg voor te ontwikkelen. Het VieCuri Kinderallergiecentrum is hét centrum in Zuid-Oost Nederland waar jullie terechtkunnen.

 

Het kan een zoektocht zijn om de klachten goed onder controle te krijgen. Daarin staan jullie niet alleen! In ons Kinderallergiecentrum bieden we zorg op maat voor kinderen en jongeren met een allergie. We benaderen ieder kind op een manier die bij zijn of haar leeftijd en belevingswereld past.

 

Kinderallergiecentrum 

Een team van specialisten werkt in ons centrum samen om allergische klachten te behandelen én te voorkomen. Het team bestaat uit kinderartsen, kinderverpleegkundigen en kinderdiëtisten die zich hebben toegelegd op allergie en astma.

Eerst onderzoeken we of er sprake is van een allergische aandoening. We stellen in overleg met jullie een behandelplan op maat op. En we geven instructies hoe te handelen in geval van een allergische reactie, astma-aanval en eczeem. Dit doen we onder andere door uitleg te geven over medicatiegebruik of het gebruik van de adrenalinepen, bij een ernstige allergische reactie. Daarnaast geven we gerichte voedingsadviezen, bijvoorbeeld hoe het voedingsmiddel te vermijden en vooral afgestemd op wat er nog wel kan. En, heel belangrijk, praktische handvaten voor zaken waar jullie in het dagelijks leven tegenaan lopen. Want feit is dat de allergie een grote impact op het leven kan hebben.

 

Ons doel? Samen grip krijgen op allergie!

 

     

Volg ons ook op Instagram!   @kinderallergiecentrum

 

 

Scroll voor meer informatie