Over VieCuri
Welkomsthal Venlo

Over VieCuri

Topklinisch ziekenhuis

VieCuri Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, aangesloten bij de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Met het STZ-lidmaatschap wordt de ambitie van VieCuri om een belangrijke bijdrage te leveren aan topklinische zorg, opleiding en wetenschappelijk onderzoek in de regio Noord-Limburg bekrachtigd. Het is onze missie dit de komende jaren nóg verder uit te bouwen. Lees hier meer over STZ. Mensen kunnen met bijna elke zorgvraag terecht bij VieCuri, zowel in Venlo als in Venray. Daarnaast zijn er regiopoli's in Panningen en Horst. 

 

Lees meer over VieCuri in ons mooie jaarverslag VieCuri in Beeld. Met cijfers, verhalen, foto’s en video’s nemen we je mee in de mooie, unieke en soms heftige momenten van het afgelopen jaar. 

 

Verstand van zaken, gevoel voor mensen

Ons ziekenhuis is voorzien van geavanceerde technologie en kostbare voorzieningen die nodig zijn om deze diensten te leveren. Maar uiteindelijk staat of valt de kwaliteit van zorg met de manier waarop mensen elkaar bejegenen. Zorg gaat immers over mensen. Wij geloven dat patiënten zich beter voelen en sneller herstellen in een omgeving met hoogwaardige zorg én gastvrije medewerkers. Daarom steken wij veel energie in het blijven verbeteren van deze belangrijke aspecten.

 

Bekijk de film VieCuri 24/7 op YouTube. 

 

Opleiden als speerpunt

VieCuri is een van de grootste werkgevers van de regio en heeft een belangrijke taak als opleidingsziekenhuis. Wij willen een goed opleidingsklimaat en opleidingsfaciliteiten realiseren als bijdrage aan een kwalitatief goede regionale opleiding én medische zorg. VieCuri ziet het dan ook als een belangrijke taak om onderwijs, scholing, medisch wetenschappelijk onderzoek en opleidingsbevoegdheden te stimuleren en uit te breiden.

 

Lees meer over werken en leren bij VieCuri.

 

Topklinische zorg

VieCuri levert naast medisch specialistische zorg ook complexe zorg. Zorg is topklinisch als er excellente patiëntenzorg is, voldoende opleidingsmogelijkheden bestaan en regelmatig onderzoek naar de ziekte wordt gedaan door de specialist(en). Voor deze zorg kunnen mensen niet in elk ziekenhuis terecht. We zien dan ook dat patiënten van buiten onze regio hiervoor naar VieCuri komen. 

 

VieCuri heeft zeven topklinische zorgfuncties:


Op deze pagina's leest u meer over de ontwikkelingen van bovenstaande topklinische zorgfuncties en over medisch wetenschappelijk onderzoek bij VieCuri. 

 

VieCuri in Beeld 

Bekijk op deze pagina de publicaties van VieCuri, de resultaten en programma's. 

Scroll voor meer informatie

Binnenkort naar VieCuri?

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken