Foto van een specialist tijdens een operatie

Over VieCuri

VieCuri Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis in Noord-Limburg, aangesloten bij de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Een topklinisch ziekenhuis voert naast basiszorg ook complexe zorg uit. We vervullen een belangrijke rol in opleiding en wetenschappelijk onderzoek. VieCuri heeft ziekenhuislocaties in Venlo en Venray en een regiopoli in Panningen.

Samen voor gezondheid

Naast de behandeling van ziekte, stellen we ‘gezondheid’ centraal. Daarmee bedoelen we bijvoorbeeld dat we voor een operatie samen met de patiënt kijken naar zijn leefstijl. Des te fitter mensen een operatie ingaan, hoe beter en sneller gaat het herstel. 'Gezond eten, niet roken, bewegen, een positieve instelling...' Het draagt allemaal bij aan het herstel. Verder delen we graag onze kennis over preventie : voorkomen is immers beter dan genezen. Meer weten over onze strategie Samen voor gezondheid? Lees hier verder.

In 2023 kende VieCuri 17.095 opnames in het ziekenhuis. Het aantal bezoeken aan de polikliniek was 272.980. Hiervan waren er 102.399 een 1e polibezoek en 170.581 herhaal polibezoeken. VieCuri had 72.336 belconsulten en 1336 bevallingen..

Werken bij VieCuri: verstand van zaken, gevoel voor mensen

Natuurlijk beschikt VieCuri over geavanceerde technologie, maar wij benadrukken dat de kwaliteit van zorg draait om menselijk contact. Onze medewerkers zetten altijd dat stapje extra voor de patiënt. Of iemand nu een zorgfunctie heeft met direct patiëntencontact of een ondersteunende rol. We doen ons werk met verstand van zaken en gevoel voor mensen.

 

Lees meer over onze rol als opleidingsziekenhuis en het werken en leren bij VieCuri: www.werkenbijviecuri.nl.

Organisatiestructuur 

VieCuri is één van de grootste werkgevers in de regio met ruim 3000 medewerkers. Bekijk hier onze organisatiestructuur (organogram).

In 2023 telde VieCuri 3.026 medewerkers (2.252 FTE), waarvan er 800 verpleegkundige zijn. Verder zijn er 219 medisch specialisten, 97 Artsen Niet In Opleiding tot Specialist, 116 Artsen In Opleiding tot Specialist, 230 coschappen en 135 vrijwilligers.

Waarover wilt u meer weten?

scroll terug naar boven