Palliatieve zorg

Contact

06 15 41 42 37

op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur


Meer contactgegevens

Locatie VieCuri Venlo

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is (gespecialiseerde zorg) voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Bijvoorbeeld ten gevolge van kanker, COPD, hartfalen, dementie of een neurologische aandoening. In de fase waarin palliatieve zorg wordt verleend is het duidelijk dat er geen kans meer is op genezing. Deze fase kan dagen, weken, maanden of soms zelfs jaren duren.

 

Palliatieve zorg is erop gericht om de kwaliteit van het leven en sterven te verbeteren van patiënten die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening. Men probeert het lijden te voorkomen en te verlichten d.m.v. vroegtijdige signalering van klachten en problemen en deze adequaat te behandelen. Bijvoorbeeld door het geven van goede pijnbestrijding, of hulp te bieden bij andere problemen van lichamelijke, psychosociale en spirituele aard.

 

Heeft u vragen over palliatieve zorg? Kijk dan op www.mijnlaatstelevensfase.nlOp deze website staat onder andere informatie over wat palliatieve zorg inhoudt, hoe u het bespreekbaar maakt en hoe u kunt omgaan met verdriet, boosheid en angst. Ook leest u er informatie over orgaandonatie en euthanasie. Daarnaast vindt u er ervaringen van anderen en een uitgebreid overzicht met adressen in Noord-Limburg voor thuiszorg, huisbezoek, geestelijke verzorging, hospices, zorgcentra, mantelzorg, hulpmiddelen, gesprekken met lotgenoten en nog veel meer.

Keurmerken
logo keurmerk JCI

Scroll voor meer informatie