Contactgegevens

Intensive Care Unit 2

bed 9 t/m 16

routenummer 87

(077) 320 57 85

 

Intensive Care Unit 3

bed 17 t/m 24

routenummer 87

(077) 320 57 90

Zorgverleners op gang IC

Intensive Care

Ligt uw naaste op de Intensive Care? Slachtofferhulp Nederland en IC Connect helpen

naasten van IC-patiënten.

 

Onze Intensive Care (IC) biedt intensieve zorg op hoog niveau. Op de IC zijn gespecialiseerde zorgverleners en hoogwaardige medische apparatuur aanwezig om zeer ernstig zieke patiënten te behandelen. Deze patiënten zijn zo ziek dat een of meerdere belangrijke lichaamsfuncties zijn uitgevallen of worden bedreigd. Dit kan ontstaan na een grote operatie, maar ook na een ernstig ongeluk of bij een levensbedreigend verloop van een ziekte. Met ondersteuning van medische apparatuur en medicijnen bewaken we de lichaamsfuncties en sturen we dit bij.

 

Een opname op de IC

Sommige patiënten hebben een operatie gehad en weten vooraf dat ze na de (zware) operatie op de Intensive Care terecht komen. Patiënten kunnen ook plotseling opgenomen worden op de IC, bijvoorbeeld vanuit thuis via de Spoedeisende Hulp, via een verpleegafdeling, of vanuit een ander ziekenhuis. De opname van een patiënt op de IC duurt ongeveer een uur. De intensivist onderzoekt de patiënt en de apparatuur moet worden aangesloten. Naasten kunnen dan gebruik maken van de wachtruimte op de Intensive Care. Als de eerste onderzoeken klaar zijn, zal de verpleegkundige de naasten ophalen om de patiënt te bezoeken.

Keurmerken
logo keurmerk JCI

Specialisten

Bekijk alle specialisten
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken