Contactgegevens

Intensive Care Unit 2

bed 9 t/m 16

routenummer 87

(077) 320 57 85

 

Intensive Care Unit 3

bed 17 t/m 24

routenummer 87

(077) 320 57 90

Zorgverleners op gang IC

Intensive Care

Ligt uw naaste op de Intensive Care? Slachtofferhulp Nederland en IC Connect helpen

naasten van IC-patiënten. Ook tijdens deze Coronaperiode!

 

Als u zich in coronatijd extra zorgen maakt om uw naaste met psychische klachten;

de GGD heeft een spreekuur voor naasten.

 

Onze Intensive Care (IC) biedt intensieve zorg op het hoogste niveau. Op de IC zijn gespecialiseerde zorgverleners en hoogwaardige medische apparatuur aanwezig om zeer ernstig zieke patiënten te behandelen. Deze patiënten zijn zo ziek dat een of meerdere belangrijke lichaamsfuncties zijn uitgevallen of worden bedreigd. Dit kan ontstaan na een grote operatie, maar ook na een ernstig ongeluk of bij een levensbedreigend verloop van een ziekte. Met ondersteuning van medische apparatuur en medicijnen bewaken we de lichaamsfuncties en sturen we dit bij.

 

Een opname op de IC

Sommige patiënten hebben een operatie gehad en weten vooraf dat ze na de (zware) operatie op de Intensive Care terecht komen. Patiënten kunnen ook plotseling opgenomen worden op de IC, bijvoorbeeld vanuit thuis via de Spoedeisende Hulp, via een verpleegafdeling, of vanuit een ander ziekenhuis. De opname van een patiënt op de IC duurt ongeveer een uur. De intensivist onderzoekt de patiënt en de apparatuur moet worden aangesloten. Naasten kunnen dan gebruik maken van de wachtruimte op de Intensive Care. Als de eerste onderzoeken klaar zijn, zal de verpleegkundige de naasten ophalen om de patiënt te bezoeken.

Keurmerken
logo keurmerk JCI

Specialisten

Bekijk alle specialisten
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Draag een mondneusmasker tijdens het gehele ziekenhuisbezoek
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker bij de ingang van het ziekenhuis. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis. 
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer