Bevallen in bad met ondersteuning van partner en verloskundige

Klinische bevalling in bad bij Geboortecentrum VieCuri

Sinds november 2023 kun je in het Geboortecentrum van VieCuri in bad de weeën opvangen en bevallen.

Een bevalling in bad kon al poliklinisch (met de eigen verloskundige). Nu is dit ook klinisch mogelijk, wanneer je een medische indicatie hebt (met de klinisch verloskundige). Het warme water geeft rust en ontspant, waardoor weeën beter kunnen worden opgevangen. En dit is slechts een van de vele voordelen.

 

Het Geboortecentrum heeft alle materialen aangeschaft om deze mogelijkheid te bieden. Als je graag in bad wilt bevallen, dan kun je dit bij je arts of verloskundige aangeven. Samen wordt bekeken of het in de persoonlijke situatie veilig is om in bad te bevallen. Bij een klinische bevalling wordt de hartslag van de baby continue gemeten met een draadloos CTG.

Weeën opvangen in bevalbad
Froukje moeder
Het warme water werkt pijnstillend

De ervaring van Froukje

Froukje beviel onlangs in het Geboortecentrum in Venlo en deelt haar ervaring

“Mijn vierde kindje mocht geboren worden in het bevalbad. Door het draadloos CTG kon ik mij vrij bewegen en werd toch de hartslag van de baby goed in de gaten gehouden. Het bad was voor mij heel prettig omdat het warme water pijnstillend werkte. Ik had de mogelijkheid om mijn eigen bubbel te creëren. Ik kon gemakkelijk wisselen van houding en steun vinden bij mijn partner aan de badrand. Ik heb me de hele tijd veilig gevoeld met de zorgverleners om mij heen. Door een medische reden moest ik in het ziekenhuis bevallen, maar zoals ik graag wilde heb ik toch een natuurlijke bevalling gehad.”

Badbevalling

Auteur

Froukje

Datum

12 december 2023

scroll terug naar boven