gezin na de geboorte van tweede kind

In een veilige en rustige omgeving bevallen

De redenen om naar het Geboortecentrum te gaan zijn voor Jenna helder.

Jenna Hovens-Vincken is moeder van 2 kinderen: dochter Izzy, geboren in 2019 en zoon Otis, geboren afgelopen lente. Beide kinderen kwamen ter wereld in het Geboortecentrum van VieCuri in Venlo. Jenna en haar man hebben daar bewust voor gekozen.

 

De redenen om naar het Geboortecentrum te gaan zijn voor Jenna helder: “Het Geboortecentrum heeft een uitstekende naam, het is gewoon een fijne plek waar je je beschermd voelt. Je weet ook dat er, bij wat voor complicatie dan ook, meteen daadkrachtig wordt gehandeld en dat geeft een goed en veilig gevoel. Voor ons kwam daar nog bij dat we in Venlo wonen en dat ikzelf bij VieCuri werk, lekker dichtbij én bekend dus.

Family Centered Care

Er was geen medische indicatie om naar het Geboortecentrum te gaan. Ik had bij beide kinderen ook thuis mogen bevallen, maar het voelde toch als de juiste keuze om het daar te doen. Bij Izzy, onze eerste, ging haar hartslag tijdens de bevalling behoorlijk omlaag. Uiteraard schrik je dan, maar voor je het weet staat er een gynaecoloog naast je, die samen met de verloskundige alles checkt en doet wat nodig is voor een veilige en soepele bevalling.

 

Met Izzy was verder alles goed, het blijkt best vaak voor te komen dat bij een bevalling de hartslag van de baby even daalt. Maar dat die medische achterwacht er is, dat is echt een plus. We zijn er toen ook een nachtje blijven slapen. Mijn man kon op een slaapbank, ze zijn daar goed op ingesteld. Family Centered Care heet dat, en dat klopt helemaal.

 

Pijnbestrijding

Bij Otis wilde ik heel graag in bad bevallen. Dat kan prima in het Geboortecentrum. Je kunt er ook een lichte dosering lachgas krijgen als vorm van pijnbestrijding. Ik heb daar gebruik van gemaakt, niet eens omdat de pijn er bij mij minder door werd, maar je ontspant er wel door. De bevalling van onze tweede verliep dan ook heel soepel. Otis werd iets na 12 uur ’s nachts geboren, om half 4 waren we alweer thuis. Geweldig, toch?”

 

Jenna Hovens-Vincken: ''Het voelt er fijn en vertrouwd.''

Datum

17 juli 2023

scroll terug naar boven