medewerkers krijgen een rondleiding op de bouwplaats

OK-MBV nieuwbouw komt tot leven

Een selecte groep medewerkers had vorige week de eer om als eerste het nieuwbouwcomplex voor de toekomstige operatiekamers en medische beeldvorming van VieCuri te betreden. Zij kregen een speciale rondleiding op de bouwplaats. Vanaf vandaag wappert daar de vlag die het hoogste punt van de nieuwbouw markeert.

In de nieuwbouw worden de operatiekamers en medische beeldvorming (OK en MBV) van VieCuri gevestigd. Daarom mochten de medewerkers van deze afdelingen het eerste kijkje nemen. Tussen al dat beton was het soms lastig te verbeelden hoe die toekomstige werkplek er bij de opening in 2026 uit zal zien. Daarom konden de medewerkers tijdens de rondleiding een kijkje in de toekomst nemen. Door het scannen van QR codes op gemarkeerde plekken konden de deelnemers de toekomstige inrichting van het gebouw in 3D-beelden ervaren. Zo kwamen tijdens de rondleiding een wachtruimte, de toegang naar de operatiekamers en een operatiekamer tot leven.

Vlag markeert het hoogste punt

Op donderdag 4 juli werd het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt en gemarkeerd met wapperende vlaggen. In de resterende weken voor de bouwvak worden ook de vloer gestort en de buitenmuren gedicht. Grote stappen, waarmee de realisatie van de nieuwe operatieruimtes en medische beeldvorming steeds meer gestalte krijgt.

Samenwerkingspartners nieuwbouw

De realisatie van dit project wordt gedaan door Cornelissen Aannemingsbedrijf B.V. (bouwkundige werkzaamheden), Spie Worksphere B.V. (elektrotechnische installaties) en Croonwolter & Dros B.V. (werktuigbouwkundige installaties). Het ontwerp is van Aan de Amstel Architecten (bouwkundig ontwerp) en Sweegers en de Bruijn (installatietechnisch ontwerp). De constructies zijn ontworpen door Schreuder. De vlaggen van Cornelissen, CroonWolter&Dros, Spei en VieCuri werden in top gehesen, waarna de bouwvakkers werden verrast met een feestelijke lunch.

Datum

04 juli 2024

scroll terug naar boven