Coen leert kleine en grotere verrichtingen op de poliklinische operatiekamer.

In het VIEzier: Coen Verstappen

Onze mensen maken het verschil. Maar wie zijn de gezichten achter al die witte jassen en deuren? Wat zijn hun drijfveren en hun dromen? En waarom zetten zij zich met hart en ziel voor de zorg in? In deze rubriek komt iedere keer één van onze mensen aan het woord. Deze keer hebben we in het VIEzier: Coen Verstappen, arts in opleiding tot chirurg.

Coen Verstappen werkt als AIOS (arts in opleiding tot specialist) op de afdeling Chirurgie. "Chirurgie is verdeeld in drie hoofdgebieden: vaat-, trauma- en buikchirurgie. In Venlo doen we daar veel in, ook grote operaties. En omdat grotere ziekenhuizen verder weg liggen, komen hier veel traumapatiënten binnen."

 

"Wat ik mooi vind aan chirurgie is dat het echt centraal staat in het ziekenhuis. Je wordt vaak om advies gevraagd. In vergelijking met grotere ziekenhuizen zijn de lijntjes hier veel korter. Je kent iedereen op de poli bij naam. De sfeer is informeel en collegiaal."

 

Als ANIOS viel het Coen op hoe goed hij begeleid werd. "Als ANIOS krijg je hier goede begeleiding en voel je je veilig om te leren, ook als je midden in de nacht vragen hebt. Zelfs als je ’s nachts een chirurg meerdere keren belt, blijft de reactie altijd rustig. Collega’s uit de medische opleidingen en wetenschap zijn hier ook enorm betrokken. Ze kennen je bij naam en staan altijd klaar als je ergens tegenaan loopt." 

“Mijn werkdagen zijn gestructureerd. We starten met de overdracht om kwart voor acht. Daarna lopen we visite en ben je meestal op de polikliniek aan het werk, of sta je op de poliklinische OK. Als ANIOS krijg je hier snel de kans om kleine ingrepen zelf te doen, zoals bultjes verwijderen of proctoscopieën. Dat zijn kijkonderzoeken van het laatste deel van de darm."

 

Hoewel Coen in Den Bosch woont, vindt hij de reistijd geen probleem. "Ik doe er ongeveer vijftig minuten over met de auto. Dat heb ik er graag voor over." Ook buiten werktijd is er volop contact met collega’s. "We padellen, borrelen en gaan zelfs op wintersport of weekendjes weg. Dat hoeft natuurlijk niet, maar het is wel heel gezellig."

Naast zijn werk heeft Coen een passie voor koken en wijn. "Ik kan echt genieten van een goede pasta met een saus die ik uren heb laten pruttelen. En daar hoort een mooie wijn bij. Ik heb een wijnkelder thuis met wijnen uit Italië, Frankrijk en Duitsland. Op reis bezoek ik graag wijngebieden, van de Elzas tot Zuid-Afrika."

 

Wil jij ook werken in een ziekenhuis waar elke dag anders is? Kijk op werkenbijviecuri.nl en ontdek de mogelijkheden!

Datum

24 september 2025

scroll terug naar boven