Hier leest u alle praktische informatie over het NIPT-onderzoek.
Wat is het NIPT-onderzoek?
De afkorting NIPT staat voor Niet Invasieve Prenatale Test. Bij deze test wordt het bloed van de moeder gebruikt om in het laboratorium te testen of het ongeboren kind mogelijk Down-, Edwards- of Patausyndroom heeft.
Wanneer kunt u de bloedafname laten doen?
U kunt bloed laten prikken voor NIPT-onderzoek als u minstens 10 weken zwanger bent.
Wat heb je nodig?
- Uw gynaecoloog of verloskundige heeft door echo-onderzoek vastgesteld dat uw zwangerschap ver genoeg gevorderd is voor het afnemen van bloed voor NIPT.
- Aanvraagformulier.
Bloedafname op afspraak uitsluitend op onderstaande locaties en tijden
Van maandag t/m donderdag kunt u binnen de openingstijden van de betreffende locatie bloed laten prikken. U kunt voor de NIPT bloedafname alleen terecht op de locaties:
- Centrum voor Diagnostiek, ziekenhuis locatie Venlo
- Priklaboratorium, ziekenhuis VieCuri Venray
- Regiopoli Panningen
- Buitenpoli Reuver
- Buitenpoli Horst
Let op, niet elke locatie is dagelijks geopend. Voor de actuele openingstijden kunt u kijken op bloedprikken in VieCuri. Ook leest u hier hoe u een afspraak kunt maken voor de bloedafname.
Bloedafname is dus niet mogelijk op vrijdagen, niet op zaterdagen en niet op de dag voorafgaan aan een feestdag.
Vragen
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vragen tijdens het eerstvolgende bezoek of bel naar:
Contact
Opmerkingen
- Ziet u een typfout, een taalkundige fout, of heeft u moeite met de leesbaarheid?
-
Stuur een e-mail naar communicatie@viecuri.nl en we zoeken een passende oplossing.
Disclaimer
Deze informatie is algemeen en geen behandeladvies. De informatie is ook geen vervanging van de afspraken die tussen patiënt en zorgverlener zijn gemaakt. VieCuri kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van mogelijke onjuistheden;
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. VieCuri streeft ernaar om deze informatie altijd zo actueel en volledig mogelijk aan te bieden. Toch kan het gebeuren dat de informatie niet compleet of verouderd is. Ook kan in uw situatie de aandoening of behandeling anders zijn dan op deze pagina staat. Daarom kunt u aan deze informatie geen rechten ontlenen.
VieCuri kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van mogelijke onjuistheden in teksten, afbeeldingen en video’s. Ook niet als deze informatie niet goed is begrepen.
Deze informatie kan verwijzen naar websites van andere organisaties. VieCuri heeft geen invloed op websites van andere organisaties. Ook is VieCuri niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor de beschikbaarheid of de inhoud daarvan.