Waar bent u naar op zoek?

Vaatonderzoek

Inleiding

U heeft een afspraak voor een vaatonderzoek. Door dit onderzoek krijgt uw arts meer gegevens over eventuele afwijkingen of vernauwingen in de bloedvaten. Uw arts heeft u al verteld hoe het onderzoek verloopt. Hier kunt u het nog eens rustig nalezen.

Voorbereiding

U hoeft voor dit onderzoek geen speciale voorbereidingen te treffen.

Neem bij uw bezoek aan het ziekenhuis een geldig identiteitsbewijs mee.

De dag van het onderzoek

Op het afgesproken tijdstip meldt u zich op het Vaatcentrum.

Voor het onderzoek is het belangrijk dat uw bloedsomloop tot rust komt. Daarom moet u voor het onderzoek eerst 15 minuten plaats nemen in de wachtruimte, waar u rustig moet blijven zitten en niet mag gaan lopen. Daarna vindt het onderzoek plaats.

Het onderzoek

Wij vragen u uw schoenen, kousen en lange broek uit te doen, waarna u plaats kunt nemen op de onderzoektafel. Hierna krijgt u drie bloeddrukmanchetten op verschillende plaatsen om de benen en een bloeddrukmanchet om de bovenarm. De manchetten worden één voor één opgepompt, zo kan de druk in de vaten worden gemeten. Het oppompen van de manchetten veroorzaakt even een drukkend gevoel.


Eventueel moet u hierna een inspanningstest (lopende band) doen, waarna de druk in de enkels en armen nog een keer wordt gemeten.

Uitslag

De uitslag krijgt u van de behandelend arts. Voor de uitslag wordt met u een afspraak gemaakt door de secretaresse van de polikliniek.

Tot slot

Als u verhinderd bent, laat dit tijdig weten aan de secretaresse van de polikliniek Chirurgie. U krijgt dan een nieuwe afspraak via de post of mail toegestuurd.

Vragen

Als u vragen heeft, neem dan contact op met uw behandelend arts of huisarts.

Contact

Opmerkingen

  • Ziet u een typfout, een taalkundige fout, of heeft u moeite met de leesbaarheid?
  • Ziet u teksten of afbeeldingen met auteursrechten die wij niet hebben vermeld?

Stuur een e-mail naar communicatie@viecuri.nl en we zoeken een passende oplossing.

Disclaimer

Deze informatie is algemeen en geen behandeladvies. De informatie is ook geen vervanging van de afspraken die tussen patiënt en zorgverlener zijn gemaakt. VieCuri kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van mogelijke onjuistheden. Bekijk hier de uitgebreide disclaimer.

scroll terug naar boven