Leefregels na navelbreuk

Pijnstilling

Als pijnstilling mag u 2 tabletten Paracetamol 500 mg nemen, tot 4 maal per dag.

Na een kijkoperatie kunt u last hebben van pijn die uitstraalt naar de schouder. U kunt dan het beste in bed de benen hoger leggen. De pijn neemt dan af. Ook kunt u een stukje gaan lopen (‘oplopen’). Indien de pijn niet verdwijnt, neem dan contact op met het ziekenhuis.

Douchen

U mag 48 uur na de ingreep gewoon douchen, ook als er nog hechtingen in de wond zitten. Richt tijdens het douchen niet de straal van de douchekop op de wond. Na het douchen kunt u een nieuwe pleister op de wond plakken. Als de wond droog is, dan hoeft dit niet meer. Na een week mag u ook weer baden.

Beweging

U mag belasten op geleide van de pijn. Bij de ‘open operatie’ (operatie via de buik) mag u de eerste tijd niet zwaar tillen. Neem op tijd rust en luister naar uw lichaam. U zult merken dat u geleidelijk meer aankunt.

Hervatten werk en sport

Overleg met uw behandelend specialist wanneer u werk en sport mag hervatten.

Poliklinische controle

Na de opname komt u voor controle naar de polikliniek. U krijgt een brief thuisgestuurd met de datum en de tijd. Tijdens dit bezoek worden ook de eventuele hechtingen verwijderd.

Contact opnemen met het ziekenhuis

Mocht u na het ontslag thuis problemen ondervinden die passen bij de operatie dan verzoeken wij u contact op te nemen met het ziekenhuis. Bij bijvoorbeeld roodheid of pusafvloed van de wond, koorts boven 38.5 graden en/of een toename van pijnklachten die niet minder worden na het nemen van pijnstillers neemt u contact op met het ziekenhuis.

Tijdens kantoortijden neemt u contact op met polikliniek Chirurgie en buiten kantoortijden of in het weekend met de Spoedeisende Hulp (SEH).

Contact

Opmerkingen

  • Ziet u een typfout, een taalkundige fout, of heeft u moeite met de leesbaarheid?
  • Ziet u teksten of afbeeldingen met auteursrechten die wij niet hebben vermeld?

Stuur een e-mail naar communicatie@viecuri.nl en we zoeken een passende oplossing.

Disclaimer

Deze informatie is algemeen en geen behandeladvies. De informatie is ook geen vervanging van de afspraken die tussen patiënt en zorgverlener zijn gemaakt. VieCuri kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van mogelijke onjuistheden. Bekijk hier de uitgebreide disclaimer.

scroll terug naar boven