Het brein

A. (Anouk) van Veenendaal

anesthesioloog

Specialismen/afdelingen

Aandachtsgebieden

Pijngeneeskunde
 

 Opleidingen

  • 1992-1998: Studie Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam
  • 2001-2005: Opleiding Anesthesiologie  in het Hospital de São João te Porto, Portugal
  • 2014-2015: Fellowship Pijngeneeskunde i.s.m. het Radboud UMC
  • 2015: behalen van het  certificaat Fellow of Interventional Pain Practice (FIPP)
     

Specialist sinds

2005

 

In VieCuri sinds

2011

 

Werkzaam op locaties

Venlo, Venray en Peel en Maas

 

Talen

Nederlands, Engels en Portugees

 

Biografie

Je zou kunnen zeggen dat ik twee verschillende beroepen heb: anesthesioloog en pijnarts. Elk met hun eigen aandachtspunten. 


Als anesthesioloog zie ik het als mijn taak en uitdaging de patiënt op een zo veilige, maar ook zo comfortabel mogelijke wijze een operatieve ingreep te laten ondergaan. Maar het geven van vertrouwen en aandacht hebben voor het mentale welbevinden is net zo belangrijk. Deze zorg start al in het geven van informatie voor de ingreep, maar strekt zich evengoed uit tot na de ingreep. Ook dan blijft de anesthesioloog betrokken bij bijvoorbeeld het geven van optimale pijnstilling.


Op de pijnpoli zie ik patiënten met zeer uiteenlopende (chronische) pijnklachten. Deze zijn soms eenvoudig, andere keren minder eenvoudig te behandelen. Onafhankelijk hiervan blijf ik ernaar streven de aandacht te houden voor de mens "achter de pijn", waarbij ik samen met de patiënt nadenk over een passende behandeling. Het zijn deze verscheidenheid aan werkzaamheden, het contact met verschillende mensen met evenveel verschillende problemen, die maken dat ik mijn vak boeiend en uitdagend blijf vinden.

A. van Veenendaal
Scroll voor meer informatie