Plastische Chirurgie

Contact

Locatie Venlo
routenummer 76

(077) 320 68 65

 

Locatie Venray

routenummer 53

(077) 320 68 65

 

Groepsfoto van team VieCuri Mooi

Plastische Chirurgie in VieCuri

In VieCuri worden vrijwel alle plastisch chirugische ingrepen verricht. Schisis operaties, hoofd-hals en craniofaciale ingrepen vinden plaats in gespecialiseerde centra en voor deze ingrepen worden patiënten doorverwezen.

 

Bijzondere behandelingen

Door de unieke samenwerking met een Academisch Centrum wordt in Venlo een aantal behandelingen uitgevoerd die normaal gesproken niet in een perifeer ziekenhuis worden uitgevoerd. De nieuwste ontwikkelingen met name op het gebied van esthetische chirurgie en borstreconstructieve chirurgie, onder andere DIEP-lap, worden in Venlo uitgevoerd. Ook neemt VieCuri als één van de acht centra in Nederland deel aan de BREAST II studie, waar door middel van AFT oftewel lipofilling een borstreconstructie plaatsvindt.

 

Het team

De vakgroep Plastische Chirurgie bestaat uit plastisch chirurgen en een arts assistent. Deze arts assistent is een volledig bevoegde arts met uitgebreide ervaring in de Plastische Chirurgie. Ook zijn er co-assistenten (studenten in opleiding tot arts) die binnen de vakgroep stage lopen om kennis te maken met het vakgebied.

 

Daarnaast is er ondersteuning van de verpleegkundigen, doktersassistenten, secretaresses en is er een nauwe samenwerking met handtherapeuten van de afdeling fysiotherapie die ook spreekuur doen op de polikliniek. Voor de patiënten met borstreconstructies is er een dermatografiste aangesteld die onder meer de tepeltatoeages verricht.

Scroll voor meer informatie

Binnenkort naar VieCuri?

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken