Hand- en polscentrum

Contact

Handen

Gespecialiseerd team

In het Hand- en Polscentrum werkt een gespecialiseerd team van handspecialisten, handtherapeuten en gipsverbandmeesters. Samen zorgen zij voor een optimale behandeling van uw hand- en/of polsproblemen.

 

Medisch specialisten

Aan het team zijn diverse handspecialisten verbonden. Zij stellen aan de hand van uw klachten, een lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullend onderzoek, een diagnose. Hiermee zal  een behandelplan worden voorgesteld dat zo nodig in samenwerking met de handtherapeuten en gipsverbandmeesters zal worden uitgevoerd.

 

Handtherapeuten

Handtherapeuten hebben specifieke kennis op het gebied van onderzoek en behandeling van arm- en handaandoeningen. Zij zetten tijdens de handtherapie verschillende technieken in om de functie en het gebruik van de hand in het dagelijks leven zo goed mogelijk te herstellen.

 

Gipsverbandmeesters

De gipsverbandmeester maakt deel uit van het team omdat een ondersteunende, corrigerende of dynamische spalk vaak een onderdeel uitmaakt van de behandeling.
Een spalk heeft tot doel om samen met de oefeningen van de handtherapeuten te komen tot een goed functionerende hand. Verschillende soorten spalken zijn mogelijk. In de meeste gevallen is maatwerk nodig.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer