Nieuwsberichten
Patiënt in wachtruimte

Nieuws

De gynaecoloog monitort op afstand de gezondheid van de baby.

Sense4Baby helpt zwangeren tijdens coronacrisis

14 april 2020 |    Geboortecentrum, zorg, kwaliteit
Zwanger zijn met complicaties heeft veel impact op het leven van een aanstaande moeder. In deze tijd waarin het coronavirus heerst, is de impact mogelijk nog groter.
Lees verder

Gevreesde prik, ter controle van geelzien, vaak niet meer nodig

7 februari 2020 |    Geboortecentrum, wetenschappelijk onderzoek
Een prik is niet het meest feestelijke moment in het jonge leven van een baby. Daarnaast roept het vaak stress op bij de kersverse ouders. Dankzij wetenschappelijk verpleegkundig onderzoek is er nu een betrouwbaar alternatief gevonden.
Lees verder
Op deze foto zie je twee VieCuri verpleegkundigen een baby onderzoeken met een huidmetertje.

Verpleegkundigen in het zonnetje: verrassingsbezoek vakbond NU’91 en diverse interviews

13 mei 2019 |    zorg, Geboortecentrum
De Dag van de Verpleging wordt in VieCuri volop gevierd. Deze (vaak bescheiden) beroepsgroep zetten we graag in de schijnwerpers.
Lees verder

Webcams couveusesuites live

26 oktober 2016 |    VieAmi, kinderen & jeugd, Geboortecentrum
Op dinsdag 26 oktober zijn de webcams in de couveusesuites in gebruik genomen! De eerste zes kindjes zijn in beeld en de eerste reacties van de ouders zijn heel positief. Een mooie mijlpaal voor onze vriendenstichting VieAmi.
Lees verder

Ruim €1300 voor webcams couveusesuites!

7 maart 2016 |    VieAmi, Geboortecentrum
Op zondag 29 november 2015 organiseerde Stichting Musical Stella Duce een benefietconcert ter ere van de jarige voorzitter Wout Weijmans. Een heel bijzonder initiatief, waarvan de gehele opbrengst ten goede kwam aan het VieAmi-project webcams voor couveusesuites. Vrijdag 4 maart werd de cheque ter waarde van €1307,65 door Wout Weijmans officieel overhandigd aan kinderarts Jeroen van Hoorn, manager Geboortecentrum Willem Govers en neonatologieverpleegkundige Inge Vestjens. De avond werd afgesloten met optredens van drie jonge talenten van Stella Duce.
Lees verder
Scroll voor meer informatie