Nieuwsberichten
Patiënt in wachtruimte

Nieuws

JCI logo

Ziekenhuis VieCuri trots op internationaal keurmerk voor kwaliteit en veiligheid

28 september 2017 |    kwaliteit
VieCuri Medisch Centrum heeft de JCI accreditatie behaald.
Lees verder

Spartaderkeurmerk opnieuw toekend aan VieCuri

13 september 2017 |    kwaliteit
We hebben opnieuw het Spataderkeurmerk ontvangen! We voldoen aan de strenge criteria van De Hart- en Vaatgroep, waarop we elk jaar gecontroleerd worden.
Lees verder
Spataderkeurmerk 2017

Hoe goed is onze zorg voor de patiënt?

1 juni 2017 |    kwaliteit, zorg
Vandaag publiceerde het Kwaliteitsvenster de nieuwste cijfers over de kwaliteit van zorg in VieCuri.
Lees verder

Samen beslissen

8 december 2016 |    kwaliteit
Betere zorg begint met een goed gesprek. Een knieoperatie of niet meer voetballen? Doorbehandelen of stoppen? Patiëntenfederatie Nederland en de Federatie Medisch Specialisten ontwikkelden de campagne 'Samen beslissen’. Het doel van deze campagne is om patiënten en zorgverleners te helpen om meer samen te beslissen. VieCuri schenkt hier de komende tijd ook aandacht aan.
Lees verder

VieCuri tevreden over score onderzoek Elsevier

24 november 2016 |    kwaliteit, zorg
Op woensdag 16 november maakte tijdschrift Elsevier de resultaten van het jaarlijkse onderzoek naar ‘De beste ziekenhuizen’ bekend. VieCuri krijgt in het onderzoek een beoordeling van 'bovengemiddeld'.
Lees verder

VieCuri eerste ziekenhuis met drempelvrije website

20 oktober 2016 |    kwaliteit, eHealth
VieCuri is het eerste ziekenhuis in Nederland dat voldoet aan de Drempelvrij-richtlijnen voor toegankelijke websites. De website VieCuri.nl is door de (externe) inspectie-instelling Stichting Accessibility, na het uitvoeren van een audit, beloond met het Waarmerk drempelvrij.nl. VieCuri.nl voldoet aan de zogenaamde Webrichtlijnen; een garantie dat iedereen er gebruik van kan maken, ongeacht welke beperking iemand heeft.
Lees verder

Trots op resultaten CQI

5 oktober 2016 |    kwaliteit
Afgelopen mei hebben een kleine 15.000 patiënten van VieCuri een uitnodiging gekregen om een CQI enquête in te vullen over hoe zij de zorg in ons ziekenhuis hebben ervaren. Iets meer dan 4.600 patiënten vulden de vragenlijst in. VieCuri bedankt alle respondenten voor hun bijdrage.
Lees verder

Tien klinieken verbinden zich aan OncoZON

27 september 2016 |    zorg, kwaliteit, borstkanker, chemotherapie
Op een uniforme manier de hoogste kwaliteit van kankerbehandeling bieden. Dat is het streven van het nieuwe samenwerkingsverband Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland, kortweg OncoZON, waarin tien instellingen waaronder VieCuri samenwerken. Zij hebben een contract met elkaar gesloten om te komen tot vergaande samenwerking op oncologisch gebied. Het netwerk heeft tot doel de best mogelijke oncologische zorg aan te bieden, dichtbij huis als het kan, verder van huis als het moet.
Lees verder

Geïndividualiseerde behandeling voor oudere longkankerpatiënt een stap dichterbij

19 juli 2016 |    zorg, behandelingen, wetenschappelijk onderzoek, innovatie, kwaliteit
Recent is de eerste patiënt geïncludeerd in de ELDAPT-studie, een onderzoeksproject naar de optimale behandeling van longkanker bij ouderen.
Lees verder

VieCuri trots op zesde roze lintje!

4 juli 2016 |    zorg, kwaliteit, borstkanker
VieCuri heeft van Borstkankervereniging Nederland (BVN) voor de zesde maal het roze lintje gekregen. Het ziekenhuis voldoet wederom aan de criteria die BVN stelt aan patiëntgerichte borstkankerzorg. Deze criteria zijn vastgelegd in de Monitor Borstkankerzorg, een online keuzehulp voor patiënten die bedoeld is om patiënten inzicht te geven in hoe de zorg rondom borstkankerzorg in de ziekenhuizen is georganiseerd.
Lees verder

‘ Vandaag beter dan gisteren!’

17 juni 2016 |    kwaliteit
Dagelijks worden alle patiënten op de polikliniek Cardiologie bevraagd naar hun ervaring op de polikliniek.
Lees verder

VieCuri krijgt Freya Pluim

22 april 2016 |    kwaliteit
Onlangs heeft VieCuri de Freya Pluim toegekend gekregen. Dit is een waardering voor de fertiliteitszorg (zorg voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen) in VieCuri. Toekenning van de Pluim betekent dat de kwaliteit van de zorg op orde is. VieCuri is trots op deze erkenning!
Lees verder
Scroll voor meer informatie