Patiënt in wachtruimte

OncoZON, waar VieCuri onderdeel van is, behaalt prestigieus OECI netwerk kwaliteitskeurmerk

Datum: 22 april 2024 |  zorg, kwaliteit, borstkanker, chemotherapie, prostaatkanker

VieCuri is één van de samenwerkende partners binnen OncoZON en we zijn ontzettend trots dat OncoZON het OECI keurmerk heeft ontvangen. Het betekent dat onze 10 aangesloten zorginstellingen zo intensief samenwerken, dat mensen met kanker overal in Zuidoost-Nederland kunnen rekenen op dezelfde hoogwaardige zorg.


De auditoren waren onder de indruk van de zeer bekwame en gemotiveerde (zorg)professionals binnen het netwerk. Er wordt door iedereen uitzonderlijk hard gewerkt om de kwaliteit van zorg te verbeteren, zodat mensen met kanker ook echt de best mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij huis ontvangen. Tevens is de betrokkenheid van patiënten op alle niveaus terug te vinden.

Lees hier het volledige persbericht van OncoZON over het behalen van het OECI keurmerk.

 

Regionale tumorwerkgroepen en multidisciplinaire overleggen

Het OncoZON netwerk onderscheidt zich door de regionale tumorwerkgroepen en multidisciplinaire overleggen op het gebied van zorg, onderzoek en onderwijs, die volgens de OECI echt innovatief zijn. De accreditatie heeft geleid tot diepgaande reflectie, verdere verbinding, vooruitgang in de kwaliteit van zorgprocessen en de drive om die continu te blijven verbeteren. Samen nog sterker!

 

Over OnzoZON

OncoZON is het oncologie-netwerk van negen ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuid-Oost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen contractueel hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk. Dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is. Deelname aan OncoZON is niet vrijblijvend. Partners laten zien wat ze doen en houden zich aan de afspraken. Zo garanderen wij de goede naam van ons netwerk.

 

logo Oncozon
Scroll voor meer informatie