Patiënt in wachtruimte

Ziekenhuis VieCuri sluit aan bij landelijke actiedag op donderdag 16 maart

Datum: 15 maart 2023

Op donderdag 16 maart wordt bij VieCuri volgens een afgeschaald programma gewerkt. Op deze dag wordt landelijk actie gevoerd in het merendeel van de Nederlandse ziekenhuizen voor een betere cao. Er is een goede modus gevonden tussen zorg blijven verlenen en zorg afschalen. Dat geeft enerzijds ruimte aan medewerkers om actie te voeren. Anderzijds kan er veel zorg aan patiënten doorgang vinden. De actiedag begint donderdag 16 maart om 00.00 uur en duurt tot 24.00 uur.

 

De poliklinieken van VieCuri in zowel Venlo als Venray blijven bijna allemaal open. Dat betekent dat de meeste spreekuren doorgaan. De afschaling van de zorg betreft met name geplande operaties en onderzoeken. En afspraken waarvoor diagnostiek is vereist (zoals het maken van foto’s, bloedafname etc.). Die afspraken worden verzet. Een uitzondering hierop zijn oncologische operaties en operaties bij kinderen onder de 17 jaar. Die gaan wel door. Bij twijfel of een afspraak wel of niet moet doorgaan, beslist de specialist.

 

Patiënten met spoed, die acute zorg nodig hebben, worden altijd geholpen. Denk aan zorg via de Spoedeisende Hulp, bevallingen (kraamafdeling en couveuseafdeling), opnames op de Intensive Care en de hartbewaking. Ook chemotherapie, fertiliteitsbehandelingen en dialyse zijn uitgezonderd van de actie. De zorg voor patiënten die al zijn opgenomen op de verpleegafdelingen gaat uiteraard ook door. Wel zijn alle Regiopoli’s gesloten (Panningen, Horst en Reuver). Ook alle bloedpriklocaties zijn die dag gesloten. Een uitzondering zijn de spoedverwijzingen om bloed te prikken. Dit kan op onze ziekenhuislocaties in Venlo, Venray en PanSana in Panningen.

 

Patiënten van wie de afspraak wordt verzet, krijgen persoonlijk bericht
Patiënten van wie de afspraak helaas niet kan doorgaan, ontvangen hierover persoonlijk bericht en zo snel mogelijk een nieuwe afspraak. Als patiënten géén bericht ontvangen, gaat hun afspraak gewoon door. We berichten patiënten hier zo snel als mogelijk en uiterlijk maandag 13 maart over (17.00 uur). Hoewel we begrijpen dat het verzetten van een afspraak veel impact kan hebben, hopen we op het begrip van onze omgeving.

 

Standpunt VieCuri
De Raad van Bestuur respecteert het recht van medewerkers om actie te voeren. “We vinden het belangrijk dat er een goede cao komt voor onze medewerkers die dag en nacht klaar staan voor onze patiënten. We hebben daarom sympathie voor de acties. Maar we zijn ons ook bewust van de impact die deze actiedag heeft. Wij doen er samen met het Actiecomité alles aan om de actiedag voor alle partijen zo goed mogelijk te laten verlopen en de gevolgen voor patiënten, bezoekers en medewerkers zo veel mogelijk te beperken.

Door actie te voeren wordt er een duidelijk signaal afgegeven voor een betere cao. We hopen dat de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de vakbonden snel tot een goed akkoord komen. Dat heeft o.a. te maken met afspraken over een goede werk-privébalans en natuurlijk ook over salaris. Een extra loonsverhoging gaat de financiële slagkracht van veel ziekenhuizen echter te boven. Daarom onderstreept de Raad van Bestuur van VieCuri de dringende oproep van de NVZ aan de overheid om financieel bij te springen.”

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken