Patiënt in wachtruimte

Online geboorteaangifte nu mogelijk in Geboortecentrum bij VieCuri

Datum: 20 maart 2023

Vanaf vrijdag 17 maart is het mogelijk om online geboorteaangifte te doen als je kindje in het Geboortecentrum Noord-Limburg is geboren. Het is een service die veel mensen fijn vinden omdat het tijd bespaart en je het samen kunt doen. Aan de andere kant waarderen sommige mensen juist wél de charme van naar de gemeente gaan, het is een speciaal moment. Deze optie blijft dus ook gewoon bestaan.

 

Op 15 maart is het jongetje Maxime-David geboren in het Geboortecentrum. De trotse ouders Annemarije en Max waren de eersten die online geboorteaangifte hebben gedaan. Proficiat met deze primeur en de geboorte van Maxime-David!

 

Online of fysiek bij de gemeente aangifte doen

Wettelijk is bepaald dat je binnen 3 dagen na de bevalling geboorteaangifte moet doen. Dat doe je in de gemeente waar de baby geboren is. In plaats van naar het stadskantoor van de gemeente Venlo te gaan, kunnen ouders er nu dus ook voor kiezen om vanuit ziekenhuis VieCuri aangifte te doen.

 

Meer info: https://www.geboortecentrumnoordlimburg.nl/na-de-geboorte/geboorteaangifte/online-geboorteaangifte/

Trotse ouders Max en Annemarije doen als eerste online geboorteaangifte
Scroll voor meer informatie

Binnenkort naar VieCuri?

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken