Patiënt in wachtruimte

VieCuri neemt deel aan flashmob-onderzoek op SEH naar mogelijkheid thuisbehandeling

Datum: 2 februari 2023 |  zorg, innovatie, wetenschappelijk onderzoek

Op de spoedeisende hulpafdelingen (SEH) van 38 ziekenhuizen in Nederland vindt vandaag een onaangekondigd onderzoek plaats. VieCuri is één van de deelnemende ziekenhuizen. Mensen die op de SEH binnen zijn gekomen, wordt gevraagd wat ze vinden van thuismonitoring. “We vragen hen of ze met hulpmiddelen naar huis zouden willen én kunnen”, legt Lieve Knarren, internist acute geneeskunde, uit.


Vaak worden mensen die op de SEH belanden, daarna op de verpleegafdeling van het ziekenhuis opgenomen, terwijl patiënten ook vanuit huis in de gaten gehouden kunnen worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om patiënten met een longontsteking of buikpijn. Of thuisbehandeling mogelijk is, hangt af van de ziekte, maar ook van de vraag of patiënten zich er wel veilig bij voelen en of ze de apparatuur die ze meekrijgen kunnen bedienen. "Daarom vragen we ook naar de mogelijkheden die zij hiervoor in huis hebben en of ze zich capabel en fit genoeg voelen om met monitoringapparatuur om te gaan.”

 

Wetenschappelijke publicatie

De vragen worden voorgelegd aan patiënten die donderdag met een acute aandoening op een SEH belanden en mensen die een dag eerder na binnenkomst op de SEH in het ziekenhuis zijn opgenomen. Ook de mening van artsen wordt meegenomen in het onderzoek. De resultaten worden deze zomer verwacht en zullen in de vorm van een artikel aangeboden worden aan een wetenschappelijk vaktijdschrift. Het onderzoek wordt geleid door Maastricht UMC+ en het Leids Universitair Medisch Centrum.

Scroll voor meer informatie

Binnenkort naar VieCuri?

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken