Patiënt in wachtruimte

Verhuizingen binnen VieCuri Venray

Datum: 6 december 2023 |  bereikbaarheid

Deze week vindt een aantal verhuizingen plaats binnen VieCuri Venray. Een aantal poli’s gaat schuiven en krijgt een ander routenummer. Ook diverse kantoren krijgen een nieuwe plek.

 

Wat gaat waar naartoe?

De volgende poli’s verhuizen naar een nieuwe plek:

 

  • Verhuizing op 6 december: Diëtetiek, Geriatrie, Medisch psychologie, Reumatologie en Sportgeneeskunde gaan naar route 92 (verdieping 5).
  • Verhuizing op 12 december: Bloedafname gaat naar route 4 (begane grond)
  • Verhuizing op 12 december: Vaatcentrum gaat naar route 12 (begane grond)
  • Verhuizing op 12 december: onze externe partners Stufkes Hoorcentrum, Nabuurs J-TEK (kousenzorg) en Werk Vitaal verhuizen naar de voorzijde (tussen route 6 en 7).

 

Extra aandacht voor de patiënt

Op dit moment kunnen we helaas geen routenummers aanpassen in de afspraakbrief die u krijgt. Dit heeft te maken met de overgang naar een nieuw systeem. Het kan daarom voorkomen dat in uw brief nog het oude routenummer staat. We zorgen ervoor dat in het ziekenhuis zelf goed staat aangegeven welke route u dient te volgen voor welke poli. Verder zetten we extra medewerkers en vrijwilligers in om u de weg te wijzen.

 

Verhuizen in fases

De huidige locatie van VieCuri Venray is groot en niet duurzaam. Lang niet alle ruimte die er is wordt (efficiënt) benut. Sommige ruimtes staan leeg of zijn slecht deels in gebruik. We kunnen hier slimmer mee omgaan door werkplekken te bundelen. De komende periode verhuizen daarom enkele afdelingen en poli’s. Daarmee besparen we kosten en het is meer duurzaam. Zo besparen we op het gebied van verwarming, licht, schoonmaak, onderhoud van ruimtes, apparatuur etc. Als voorbeeld: diverse ruimtes in het gebouw hebben nog enkel glas en stalen kozijnen. De energie vliegt daar letterlijk het gebouw uit.

 

Besparing van 3000m2

Door de verschuivingen, brengen we het totale vloeroppervlak wat in gebruik is terug met maar liefst 3000 m2. We willen met zo min mogelijk aanpassingen zo veel mogelijk voor elkaar krijgen. Uiteindelijk bouwen we namelijk binnen nu en een paar jaar een nieuwe ziekenhuisvoorziening bij sportpark de Wieën in Venray. De verschuivingen die nu plaatsvinden, zijn overigens niet de laatste. De komende jaren werken we stap voor stap naar de uiteindelijke ‘grote verhuizing’ naar de nieuwbouwlocatie.

Scroll voor meer informatie

Binnenkort naar VieCuri?

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken