Patiënt in wachtruimte

Prijzen voor onderzoekers VieCuri tijdens Wetenschapsweek 2023

Datum: 12 december 2023

Eind november organiseerde VieCuri zijn jaarlijkse Wetenschapsweek. Als topklinisch ziekenhuis zijn we trots op het wetenschappelijk onderzoek dat in VieCuri plaatsvindt. We vinden het belangrijk om deze kennis te delen en zo de patiëntenzorg te verbeteren.

 

De week ging van start met een lezing over verpleegkundige groei en innovatie, verzorgd door Theo Niessen, vanuit lectoraat Continue Professionele Ontwikkeling van Verpleegkundigen van Annemarie de Vos. Op dinsdag lichtten jonge onderzoekers de opzet, aanpak en uitkomsten van hun onderzoek toe aan de Cliëntenraad van VieCuri. De posterpresentatie van Tom Niessink, over de toepasbaarheid van Ramanspectrocopie in de jichtzorg, werd door de Cliëntenraad verkozen tot beste presentatie met de meeste impact voor de patiënt.

 

Het hoogtepunt van de week was de Wetenschapsavond. Er kwam een breed palet aan wetenschappelijk onderzoek aan bod. Van onderzoek naar dreigend valrisico na een botbreuk tot chirurgische behandeling van een scheur van de schouderpees. De meest in het oog springende combinatie van onderzoek, relevantie en presentatie kwam van Ruud Franssen en Maud Strous. Zij gingen er met de prijs van het beste onderzoek van door voor hun onderzoek over behandelinterval in de curatieve behandeling van darmkanker en de impact op (kankervrije) overleving.

 

Prof. dr. Anne Marie Weggelaar, bijzonder hoogleraar Tilburg University, inspireerde met de Keynote lecture "Innovatie en Transformatie in de Zorg".

Wij kijken tevreden terug op een geweldige week. We danken iedereen die een bijdrage heeft geleverd of heeft deelgenomen. 

Maud Strous en Ruud Franssen tonen hun prijs voor beste onderzoek tijdens de Wetenschapsavond van VieCuri 2023

Tom Niessink tijdens zijn posterpresentatie

Scroll voor meer informatie