Patiënt in wachtruimte

'Het is fijn om mensen de juiste zorg te kunnen bieden'

Datum: 21 augustus 2023

Robin Keemink (30) werkt inmiddels al 6 jaar als analist Klinische Chemie en Hematologie (KCHL) in het laboratorium van VieCuri Medisch Centrum. Na de havo studeerde hij eerst Informatica, maar dat was niet helemaal wat hij zocht en hij besloot verder te zoeken. Aangezien zijn vader vroeger ook Klinisch Analist was, leek hem dit wel wat. Hij koos voor het Summa College, waar hij het Middelbaar Laboratorium Onderwijs afrondde.

 

‘Mijn werk in het laboratorium houdt in dat ik me bezighoud met al het bloedonderzoek voor het ziekenhuis. Daarnaast verzorgen we ook het onderzoek naar onder meer urine, hersenvocht en ontlasting. Ik ben gespecialiseerd in speciaal transfusieonderzoek en witte bloedceltellingen. Daarbij onderzoek ik bloed waarbij de witte bloedcellen ongewone afwijkingen vertonen.

 

Robin in het lab

 

Juiste zorg

Ik vind het fijn om mensen de juiste zorg te kunnen bieden. Er zijn meer dan 100 soorten bloed en wanneer een bloedtransfusie plaats moet vinden, zorg ik er mede voor dat patiënten het juiste bloed krijgen toegediend. Daarnaast verrichten we speurwerk als er zich afwijkingen voordoen in het bloed. Het is dan aan ons om te onderzoeken wat hier de oorzaak van is. Ik leer nog altijd elke dag over hoe complex bloed is. 

 

Ik zoek graag uit hoe dingen in elkaar zitten

Mijn vriendin werkt in de kinderopvang, dus we werken beiden in de zorg. Toch is ons werk erg verschillend. Terwijl zij veel meer in de verzorgende hoek zit, heb ik juist heel weinig contact met patiënten. Ik ben liever analytisch bezig en zoek graag uit hoe dingen in elkaar zitten. Ook ben ik vrij precies en dat komt goed van pas in het lab, waar we heel zorgvuldig te werk moeten gaan.

 

Vrije tijd

Als ik vrij ben, hou ik van actief bezig zijn. Ik fitness vier keer in de week en daarnaast train ik met mijn Duitse herdershond om hem op te leiden tot IGP-hond, een soort sportopleiding voor bepaalde hondenrassen. Hij leert dan goed te speuren, verdedigen en gehoorzaam te zijn. Ik doe het echt voor de hobby, het is een mooie uitdaging voor mijn hond en ik vind het zelf heel tof om te doen.

 

Robin met zijn herdershond

 

Doorgroeimogelijkheden

Het contact met mijn collega’s vind ik één van de leukste aspecten van mijn baan. Ik heb een tijdje elders gewerkt, maar de band met collega’s miste ik direct. En het is misschien ongewoon, maar ik houd heel erg van de avond- en nachtdiensten. Als ik avonddienst heb, kan ik namelijk uitslapen en heb ik overdag veel tijd voor mezelf. Ook bij een nachtdienst heb ik het gevoel dat ik een hele dag extra heb. Je slaapt een nacht wat minder, maar je krijgt er goed voor betaald en ook veel vrije tijd voor terug. Voorheen was ik een tijdlang vakspecialist transfusie. In de toekomst lijkt het me leuk om weer deze functie uit te oefenen, of om wellicht ooit teamleider te worden. Het ziekenhuis biedt in ieder geval veel doorgroeimogelijkheden voor mij.’

 

Ben jij mijn nieuwe collega? Ga snel naar www.werkenbijviecuri.nl voor de verhalen van mijn collega's en onze veelzijdige vacatures!

Robin Keemink zit samen met hond
Scroll voor meer informatie