Patiënt in wachtruimte

Save the date: Wereldreumadag in VieCuri

Datum: 21 september 2022

Wist je dat er in Nederland ruim 2 miljoen mensen zijn die één van de verschillende vormen van reuma hebben? Dit zijn trouwens niet alleen ouderen, want zo’n 60% van de mensen met reuma is jonger dan 65 jaar. De afgelopen decennia zijn er steeds betere behandelingen ontwikkeld waardoor je mensen met reuma niet zo snel meer op straat zult herkennen. Toch is de ziekte nog steeds niet te genezen en moeten patiënten dus leren leven met deze impactvolle ziekte. Mensen met reuma moeten leren omgaan met hun ziekte, pijn en vermoeidheid, maar ook met de invloed hiervan op hun studie, werk, gezin en hobby’s. Op 12 oktober is het Wereldreumadag. Op deze jaarlijks terugkerende dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de impact van reuma op de patiënt en zijn/haar omgeving.

 

Wereldreumadag in VieCuri

VieCuri biedt topklinische zorg op het gebied van complexe jicht (een vorm van reuma) en vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan onderzoeken naar reuma. Ook het betrekken van onze patiënten bij deze onderzoeken en het verbeteren van onze zorg zijn belangrijke thema’s voor ons. Op dinsdag 18 oktober organiseren we daarom een bijeenkomst voor reumapatiënten en hun naasten. Onze medisch specialisten geven je graag meer inzicht in een aantal thema’s rondom reuma, zoals onder andere het sneller en beter diagnoses kunnen stellen met de Raman spectroscoop, patiënttevredenheid op onze afdeling, Samen Beslissen en positieve gezondheid. Ook is er de gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

Aanmelden voor deze bijeenkomst? Klik op de button hieronder.

 

Aanmelden

 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken