Patiënt in wachtruimte

Jeanne Roeffen schrijft boek over haar bijzondere ervaringen als verpleegkundige

Datum: 23 november 2022

Verpleegkundige Jeanne Roeffen schreef het boek ‘Dit is waarom’ over haar ervaringen op de longafdeling van VieCuri. Verhalen vol zelfreflectie, waarbij ze de persoonlijke dilemma’s waarmee ze soms worstelt, deelt. Het is een ontzettend mooie bundel vol bijzondere, ontroerende en grappige verpleegkundige ervaringen. We zijn trots op hoe Jeanne het werken als verpleegkundige hiermee op de kaart zet!


Verpleegkundige Jeanne Roeffen (29) uit Venlo was net als vaste kracht begonnen op de longafdeling toen ze meteen een indrukwekkende ervaring opdeed. Een hoogbejaarde vrouw met dementie werd opgenomen met longontsteking. Ze had last van veel onrust en ging hard achteruit. Het vooruitzicht was dat ze zou komen te overlijden. Bij overleg met de familie bleek dat haar echtgenoot, die in een verpleeghuis verbleef, ook snel verslechterde. “Toen hebben we besloten de twee samen te brengen”, vertelt Jeanne. “Ze waren al 65 jaar getrouwd. Bed aan bed hebben ze hun laatste dagen doorgebracht. Het was zo bijzonder. Hij zag haar, pakte haar hand vast en zei; ‘Ik laat je niet alleen gaan. Als we gaan, gaan we samen.’ En zo gebeurde het ook. Zij is die dag overleden, hij een of twee dagen later.”


Als ze eraan terugdenkt, voelt ze nog hoe dankbaar de echtgenoot was voor de mogelijkheid nog even samen te zijn. Het heeft daarna lang door haar hoofd gespeeld, zegt Jeanne. „Natuurlijk was het heel verdrietig, maar ik had vooral het gevoel dat ik een verschil heb kunnen maken.” De gebeurtenis werd een van de verhalen in het boek.

 

Over het boek

De 23 verhalen zijn zowel ontroerend als luchtig van aard. Rode draad is de voldoening die het werk geeft. De mooie momenten met patiënten maar ook moeilijke situaties. Met haar openhartigheid hoopt Jeanne negatieve vooroordelen over de zorg te doorbreken. “Je komt als verpleegkundige soms heel dichtbij iemand die je niet kent. Als je dan van grote betekenis kunt zijn, geeft dat veel voldoening. Misschien helpt mijn boek een beetje om jongeren te interesseren in de zorg te gaan werken.”

 

Bestellen?

Op donderdag 24 november is de presentatie van het boek ‘Dit is waarom’ in VieCuri. Interesse in het boek? Het kost €12,95 en is te bestellen via www.ditiswaarom.nl.

 

In de media

 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken