Patiënt in wachtruimte

Toon Hermans Huis opent 14 maart vestiging in VieCuri Venray

Datum: 11 maart 2022

Vanaf 14 maart start het Toon Hermans Huis met een locatie in VieCuri Venray. Deze vestiging biedt als eerste in Nederland volledige ambulante zorg. Mensen met kanker uit Venray en omgeving en hun naasten krijgen thuis ondersteuning aangeboden in plaats van in een inloophuis.


Het Toon Hermans Huis in Venlo merkt dat mensen uit omliggende gemeenten een drempel ervaren om binnen te lopen. Door een vestiging in Venray te openen en zorg aan huis te gaan bieden, wordt deze drempel drastisch verlaagd. Het Toon Hermans Huis zocht de verbinding met VieCuri en kreeg de mogelijkheid om in VieCuri Venray een kantoor te starten.

 

Zorg aan huis

De locatie bevindt zich tegenover de spreekkamer van de oncologen. Als een patiënt een gesprek heeft gehad met de oncoloog in VieCuri Venray, kan hij of zij direct doorverwezen worden naar de gastdames van het Toon Hermans Huis. Mat Vestjens, directeur Toon Hermans Huis Noord-Limburg: “De gastdames vangen deze mensen op en wijzen hen op de mogelijkheid thuis hulp te krijgen van het Toon Hermans Huis. Thuis omdat de cliënten bij voorkeur te woord gestaan worden in hun eigen omgeving. Ambulante medewerkers geven praktische tips en bieden een luisterend oor. Daarnaast heb je bij iemand thuis ook automatisch aandacht voor de partner en kinderen. Zij hebben vaak ook behoefte aan extra ondersteuning.”

 

Aanvullend op de medische zorg

VieCuri ondersteunt het initiatief van het Toon Hermans Huis om meer aansluiting te vinden bij kankerpatiënten en hun naasten. Nastasja Cornelissen, lid Raad van Bestuur bij VieCuri: “Het ziekenhuis biedt logischerwijs alle benodigde professionele zorg aan mensen met de diagnose kanker. Maar de behoefte van deze mensen en hun naasten is breder. Een groot deel van de patiënten heeft behoefte aan extra ondersteuning. Voor de één is dit professionele psychiatrische zorg en voor de ander is een luisterend oor voldoende. Op deze manier kunnen we samen de zorg voor oncologische patiënten en hun naasten verbreden.”

 

Vrijwillige medewerkers

Toon Hermans Huis Venray vond in korte tijd 18 vrijwillige medewerkers. Deze vrijwilliger medewerkers zijn onder andere door de vakgroep Medische Psychologie van VieCuri getraind in het op psychisch sociaal gebied bijstaan van mensen met kanker. Zij hebben de vrijwillige medewerkers onder meer geleerd over verwerking, psychische aandoeningen, de impact van een ziekte in het gezin en rouw.

 

De ontvangstruimte van Toon Hermans Huis Venray is te vinden via route 88 in VieCuri Venray. Voor meer informatie: kijk op Toon Hermans Huis Noord-Limburg (https://toonhermanshuisnoord-limburg.nl)

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer