Patiënt in wachtruimte

Versoepelingen corona én aanpassing bezoektijden

Datum: 9 juni 2022

Goed nieuws! Het aantal corona-patiënten in ons ziekenhuis en het aantal besmettingen in onze regio blijft dalen. Daarom versoepelen we per maandag 13 juni onze regels.

 

  • Het is weer toegestaan om samen naar een poli-afspraak te komen.
  • Bezoekt u een patiënt op de verpleegafdeling? Het is niet langer nodig om 1,5 meter afstand te houden en u hoeft geen mondneusmasker meer te dragen.
  • Op de verpleegafdeling zijn weer twee bezoekers per patiënt gelijktijdig op de kamer toegestaan. Dit maximum geldt niet voor kinderen t/m 11 jaar, die mogen gewoon meekomen.
  • Verder zijn de bezoektijden van onze verpleegafdelingen aangepast (lees hier meer informatie over de nieuwe bezoekregeling).
  • Er zijn op álle dagen twee bezoekmomenten: in de middag van 14.00 tot 15.00 uur en in de avond van 18.30 tot 20.00 uur.
  • Bij luchtwegklachten geldt: blijf thuis. Indien bezoek volgens de betreffende zorgafdeling toch noodzakelijk is, draagt u een medisch mondneusmasker. Bent u positief getest op corona, verblijf dan in isolatie en kom niet naar VieCuri. Bent u in contact geweest met iemand die corona heeft, vermijd contact met kwetsbaren (zoals onze patiënten op de verpleegafdeling) gedurende 10 dagen.

 

Respecteer elkaar

Er zullen mensen zijn die het prettig vinden om toch 1,5 meter afstand te houden en/of het mondneusmasker te dragen. Respecteer elkaar hierin.

 

Basisregels blijven belangrijk

Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

Scroll voor meer informatie