Patiënt in wachtruimte

VieCuri tekent voor studentenhuisvesting Ald Weishoès

Datum: 19 juli 2022

In het najaar opent Stadsherberg Ald Weishoès zijn deuren. De achttien kamers in de kap van het monumentale pand zijn bestemd voor studentenhuisvesting. Ziekenhuis VieCuri tekende onlangs het contract met woningcorporatie Antares, die eigenaar is van het gebouw.


VieCuri gaat de kamers inzetten voor het huisvesten van studenten die coschappen lopen bij het ziekenhuis. Het Ald Weishoès ligt midden in het centrum, op fietsafstand van het ziekenhuis en tussen alle voorzieningen en uitgaansgelegenheden. Een gewilde locatie voor studenten om te wonen.

 

Studenten binden aan de regio

Antares is blij met deze samenwerking. “We vinden het belangrijk om jonge mensen te binden aan deze regio”, zegt manager klantteam Gé Faessen. IJsbrand Schouten, voorzitter van VieCuri beaamt dat: “We ondervinden grote concurrentie bij het aantrekken van toekomstige artsen. Wanneer een student geneeskunde hier naast een top-stage ook top-huisvesting krijgt, kan dat uiteindelijk de doorslag geven voor waar iemand gaat werken.” Dat is dan ook dé reden om de handen ineen te slaan. Gé Faessen: “Wij vinden het van maatschappelijke waarde om VieCuri te helpen aan een fijne woonomgeving voor de studenten geneeskunde, die zich vervolgens hopelijk binden aan deze regio en hier blijven wonen en werken.”

 

In volle gang

De studentenkamers zijn nog niet klaar. Op dit moment zijn de werkzaamheden nog in volle gang. Naar verwachting worden de grote werkzaamheden in het Ald Weishoès voor de bouwvak afgerond; na de bouwvak wordt alles afgewerkt en worden de puntjes op de i gezet om in het weekend van 1 oktober open te gaan. De studenten nemen vanaf 3 oktober hun intrek in de kamers.

 

Vooraanzicht van het Ald Weishoes in centrum Venlo
Scroll voor meer informatie