Patiënt in wachtruimte

VieCuri bestuurder Nastasja Cornelissen-Kolorz ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Datum: 30 januari 2022

Op zondag 30 januari heeft burgemeester Manon Pelzer van de gemeente Bergen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Nastasja Cornelissen-Kolorz, lid Raad van Bestuur van VieCuri. Ze ontvangt de onderscheiding vanwege de vele en diverse activiteiten die ze op vrijwillige basis doet.

 

Zo was ze 11 jaar vrijwilliger bij de Stichting Beachparty Siebengewald, een stichting die jaarlijks een feestweek voor de jeugd organiseert. Bij de Stichting Internationale Jaarmarkt in Siebengewald/Hülm was ze vijf jaar lang vrijwilliger.

 

Van 2009 tot 2018 was Nastasja voorzitter van Carnavalsvereniging De Bessembienders in Siebengewald. Ze bouwde de vereniging uit, ging nieuwe samenwerkingen aan, initieerde en organiseerde o.a. de jaarlijkse carnavalsmiddag voor senioren. In die periode was ze ook voorzitter van de commissie sleuteluitreiking gemeente Bergen.

 

In de periode 2011 tot 2013 was ze vrijwilliger bij de VVD in Bergen. Nastasja was commissielid en van april tot juni 2011 raadslid toen zij een collega verving wegens zwangerschapsverlof.

 

Verder was ze van 2008 t/m 2014 lid van de ledenraad bij de Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen.

 

Sinds 2012 is Nastasja al vrijwilliger bij de KBO Siebengewald. En sinds 2015 is ze initiator en voorzitter van het jaarlijkse carnavalsfeestweekend Bienders Bejèn. Ze organiseert mede de activiteiten voor de kinderen en dorpsbewoners, zoals een discoshow, een dorpsbrunch en de verkiezing tot 'Biender van het jaar'.

 

De uitreiking van de onderscheiding vond plaats tijdens het jaarontbijt van het bestuur van Carnavalsvereniging De Bessembienders. Naast Nastasja Cornelissen-Kolorz ontvingen ook Paul Jans en Pascal Kolorz een onderscheiding wegens hun bijzondere verdiensten voor de maatschappij.

 

VieCuri is uiteraard trots en we feliciteren Nastasja van harte met haar Koninklijke Onderscheiding!

Scroll voor meer informatie