Patiënt in wachtruimte

‘De maaltijden zijn een lichtpuntje op de dag’

Datum: 10 januari 2022

De 78-jarige Henk Boogaarts uit Grubbenvorst warmde de laatste jaren thuis vaak een kant-en-klaar maaltijd op. Nu hij al twee weken in het ziekenhuis ligt, eet hij met meer smaak. “Zeker als je je niet goed voelt, is het zo belangrijk om gezond én lekker te eten.”

 

Over de maaltijden is meneer Boogaarts zeer te spreken. Iedere dag maakt hij een keuze uit het magazine VieCulinair, dat VieCuri in samenwerking met leverancier Daily Fresh Food en de afdeling diëtiek opstelt. Het aanbod wordt elk kwartaal vernieuwd en gaat mee met de seizoenen. “In het magazine
staan alle maaltijdopties en ik heb van alles wat uitgeprobeerd. Ik ben nog niets tegengekomen wat ik minder lekker vind! Als vegetariër ben ik ook heel blij met het vegetarische aanbod. De zalm en witvis zijn lekker, wat mij betreft mag er nog meer vis op het menu komen.”

Favoriet

Door een vochtbeperking mag meneer Boogaarts niet onbeperkt vocht binnenkrijgen. “De diëtiste kijkt elke dag mee wat ik uitzoek. Als ik teveel producten kies die veel vocht bevatten, geeft ze aan wat een goed alternatief is, zoals dikke yoghurt.” De favoriet van meneer Boogaarts is toch wel melk met cornflakes. “Dat is veel smakelijker dan een snee brood! Thuis nam ik wel eens lactosevrije melk met muesli. Maar muesli is vaak scherp tegen het gehemelte. Hier heb ik ontdekt dat cornflakes zachter is.”

 

Tussendoortjes

Zo’n vijftien jaar geleden overleed zijn vrouw en sindsdien warmt meneer Boogaarts thuis regelmatig een kant-en-klaarmaaltijd op. “Wat ik nu eet is gezonder en lekkerder! De tussendoortjes komen ook op gezette tijden. En alles wat er op de lijst staat, hebben ze op de kar liggen. Ik grijp nooit mis. Ik heb bijna een week alleen op een kamer moeten liggen omdat het er even naar uitzag dat ik corona had. Op dat moment worden de maaltijden nog belangrijker. Het is echt een lichtpuntje op de dag!”

 

De 78-jarige Henk Boogaarts uit Grubbenvorst.

De 78-jarige Henk Boogaarts uit Grubbenvorst.

Op deze foto ziet u meneer Bogaarts in bed liggen op de verpleegafdeling. Hij eet yoghurt.
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Draag een mondneusmasker tijdens het gehele ziekenhuisbezoek
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker bij de ingang van het ziekenhuis. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis. 
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer