Patiënt in wachtruimte

‘De maaltijden zijn een lichtpuntje op de dag’

Datum: 10 januari 2022

De 78-jarige Henk Boogaarts uit Grubbenvorst warmde de laatste jaren thuis vaak een kant-en-klaar maaltijd op. Nu hij al twee weken in het ziekenhuis ligt, eet hij met meer smaak. “Zeker als je je niet goed voelt, is het zo belangrijk om gezond én lekker te eten.”

 

Over de maaltijden is meneer Boogaarts zeer te spreken. Iedere dag maakt hij een keuze uit het magazine VieCulinair, dat VieCuri in samenwerking met leverancier Daily Fresh Food en de afdeling diëtiek opstelt. Het aanbod wordt elk kwartaal vernieuwd en gaat mee met de seizoenen. “In het magazine
staan alle maaltijdopties en ik heb van alles wat uitgeprobeerd. Ik ben nog niets tegengekomen wat ik minder lekker vind! Als vegetariër ben ik ook heel blij met het vegetarische aanbod. De zalm en witvis zijn lekker, wat mij betreft mag er nog meer vis op het menu komen.”

Favoriet

Door een vochtbeperking mag meneer Boogaarts niet onbeperkt vocht binnenkrijgen. “De diëtiste kijkt elke dag mee wat ik uitzoek. Als ik teveel producten kies die veel vocht bevatten, geeft ze aan wat een goed alternatief is, zoals dikke yoghurt.” De favoriet van meneer Boogaarts is toch wel melk met cornflakes. “Dat is veel smakelijker dan een snee brood! Thuis nam ik wel eens lactosevrije melk met muesli. Maar muesli is vaak scherp tegen het gehemelte. Hier heb ik ontdekt dat cornflakes zachter is.”

 

Tussendoortjes

Zo’n vijftien jaar geleden overleed zijn vrouw en sindsdien warmt meneer Boogaarts thuis regelmatig een kant-en-klaarmaaltijd op. “Wat ik nu eet is gezonder en lekkerder! De tussendoortjes komen ook op gezette tijden. En alles wat er op de lijst staat, hebben ze op de kar liggen. Ik grijp nooit mis. Ik heb bijna een week alleen op een kamer moeten liggen omdat het er even naar uitzag dat ik corona had. Op dat moment worden de maaltijden nog belangrijker. Het is echt een lichtpuntje op de dag!”

 

De 78-jarige Henk Boogaarts uit Grubbenvorst.

De 78-jarige Henk Boogaarts uit Grubbenvorst.

Op deze foto ziet u meneer Bogaarts in bed liggen op de verpleegafdeling. Hij eet yoghurt.
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer