Patiënt in wachtruimte

Centrum voor Metabole Botaandoeningen ontvangt internationale erkenning

Datum: 6 oktober 2021 |  kwaliteit, zorg, Onderzoekslijn metabole botaandoeningen, wetenschappelijk onderzoek

Het fractuurpreventiespreekuur in het Centrum voor metabole botaandoeningen is onlangs gecertificeerd met een gouden ster door de International Osteoporosis Foundation. Wij zijn het vierde centrum in Nederland dat deze hoogste kwaliteitserkenning ontvangen heeft.

 

Onderzoek naar fracturen

Fracturen hebben grote impact op patiënten en gaan gepaard met pijn, invaliditeit, verlies van zelfstandigheid en levenskwaliteit of zelfs vroegtijdige sterfte. Ook leidt dit tot hoge sociaaleconomische kosten die voorkomen kunnen worden als patiënten met hoog fractuurrisico tijdig worden opgespoord. Echter, bij de meeste patiënten wordt, nadat zij een fractuur hebben gehad, niet adequaat onderzocht of er sprake is van osteoporose of een andere aandoening waardoor de kwaliteit van de botten slecht is. We weten echter dat hier bij bijna de helft van de patiënten van 50 jaar en ouder die een botbreuk hebben sprake van kan zijn!

 

Fractuurpreventiespreekuur

Een fractuurpreventiespreekuur ofwel een “Fracture Liaison Service” (FLS ) wordt momenteel gezien als het meest doelmatige en effectieve zorgmodel om deze kloof te dichten. “Het Capture the Fracture® Best Practice Recognition”-programma van de International Osteoporosis Foundation (IOF) evalueert de kwaliteit van een FLS om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan internationaal gestelde normen. De IOF wil met deze erkenning de zorg rondom fractuurpreventie stimuleren en verleent aan ziekenhuizen waarvan hun fractuurpreventiespreekuur aan de door hun gestelde voorwaarden voldoet een erkenning in de vorm van een bronzen, zilveren of gouden ster.

 

Hoogste kwaliteitsnormen

De FLS op het Centrum voor Metabole Botaandoeningen in VieCuri is het vierde centrum in Nederland dat een gouden ster als erkenning voor de hoogste kwaliteitsstandaard krijgt. Deze erkenning toont aan dat de zorg die geboden wordt door het team op het Centrum voor Metabole Botaandoeningen voldoet aan de hoogst gestelde internationale kwaliteitsnormen. Het team van het Centrum voor metabole botaandoeningen is erg trots op deze erkenning, en terecht! Van harte gefeliciteerd!

 

In onderstaande video vertellen we meer over het Centrum. Bekijk de video op youtube

Metabole botaandoeningen scan
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray, bij PanSana in Panningen en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Vanaf maandag 1 augustus 2022 kunt u bij Regiopoli Horst (Het Zorghoes) alleen op afspraak terecht voor bloedafname.
Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer