Patiënt in wachtruimte

Start oncologische behandelingen thuis

Datum: 2 maart 2021 |  zorg, kwaliteit, chemotherapie, behandelingen, medicijnen, innovatie

Vandaag (2 maart 2021) start VieCuri met het toedienen van drie oncologische middelen bij patiënten thuis door twee verpleegkundigen van de oncologische dagbehandeling. Dit project maakt deel uit van het programma de Juiste Zorg op de Juiste Plek. Bij Ziekenhuisverplaatste Zorg wordt specialistische zorg, die onder regie van het ziekenhuis en onder de verantwoordelijkheid van een specialist valt, thuis verleend aan patiënten. In dit kader start VieCuri met een project om chemotherapie en immuuntherapie thuis toe te dienen. Dit gebeurt ook al elders in het land.

 

Vanaf maart krijgt een aantal geïncludeerde patiënten trastuzumab, pertuzumab of bortezomib thuis toegediend in plaats van op de dagbehandeling in het ziekenhuis. Deze patiënten hoeven dus voor hun infuus niet meer naar het ziekenhuis. Dit scheelt reistijd en biedt naar verwachting meer comfort voor zowel de patiënt als de mantelzorger. We voeren deze behandelingen thuis uit als een extra service. De oncologische middelen worden toegediend door ervaren verpleegkundigen van de oncologische dagbehandeling. De verpleegkundige is gedurende de hele toediening bij de patiënt aanwezig. De lijn met de behandelend specialist blijft kort.

 

Twee dagen per week rijden de verpleegkundigen in de regio naar de patiënten toe om de behandelingen aan huis te verzorgen. Vanuit het project worden naast de medisch inhoudelijke en logistieke aspecten, ook de patiëntbeleving en redzaamheid geïnventariseerd. Na een paar maanden kijken we met de opgedane ervaringen of een uitbreiding van deze service mogelijk is en op welke manier.

Deze foto toont een zorgverlener die vloeistof inbrengt in een infuus bij een patient
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer