Patiënt in wachtruimte

Start oncologische behandelingen thuis

Datum: 2 maart 2021 |  zorg, kwaliteit, chemotherapie, behandelingen, medicijnen, innovatie

Vandaag (2 maart 2021) start VieCuri met het toedienen van drie oncologische middelen bij patiënten thuis door twee verpleegkundigen van de oncologische dagbehandeling. Dit project maakt deel uit van het programma de Juiste Zorg op de Juiste Plek. Bij Ziekenhuisverplaatste Zorg wordt specialistische zorg, die onder regie van het ziekenhuis en onder de verantwoordelijkheid van een specialist valt, thuis verleend aan patiënten. In dit kader start VieCuri met een project om chemotherapie en immuuntherapie thuis toe te dienen. Dit gebeurt ook al elders in het land.

 

Vanaf maart krijgt een aantal geïncludeerde patiënten trastuzumab, pertuzumab of bortezomib thuis toegediend in plaats van op de dagbehandeling in het ziekenhuis. Deze patiënten hoeven dus voor hun infuus niet meer naar het ziekenhuis. Dit scheelt reistijd en biedt naar verwachting meer comfort voor zowel de patiënt als de mantelzorger. We voeren deze behandelingen thuis uit als een extra service. De oncologische middelen worden toegediend door ervaren verpleegkundigen van de oncologische dagbehandeling. De verpleegkundige is gedurende de hele toediening bij de patiënt aanwezig. De lijn met de behandelend specialist blijft kort.

 

Twee dagen per week rijden de verpleegkundigen in de regio naar de patiënten toe om de behandelingen aan huis te verzorgen. Vanuit het project worden naast de medisch inhoudelijke en logistieke aspecten, ook de patiëntbeleving en redzaamheid geïnventariseerd. Na een paar maanden kijken we met de opgedane ervaringen of een uitbreiding van deze service mogelijk is en op welke manier.

Deze foto toont een zorgverlener die vloeistof inbrengt in een infuus bij een patient
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken