Patiënt in wachtruimte

‘Door het VieCuri Coronafonds leren we steeds meer over deze ziekte’

Datum: 13 maart 2021

Met nieuwe inzichten uit wetenschappelijk onderzoek kunnen flinke stappen worden gezet om de coronazorg te verbeteren. Daarom richtte VieCuri een speciaal Coronafonds op. Dankzij dit fonds worden talloze nieuwe onderzoeken opgezet.

 

Tijdens de eerste coronagolf behandelde VieCuri bijna vierhonderd coronapatiënten. “Hier-door hebben we een uitgebreide database met gegevens. Deze schat aan informatie is bijzonder nuttig voor wetenschappelijk onderzoek naar het virus en de behandeling van patiënten”, aldus Francy Crijns, Senior Beleids-medewerker Wetenschap.

 

Belangrijk voor Noord-Limburg

Inmiddels is al een ruim bedrag opgehaald. “Om alle geplande onderzoeken uit te voeren, streven we naar een bedrag van 400.000 euro. Dat is een heleboel geld, maar het is nodig om, samen met diverse andere ziekenhuizen, op landelijk en internationaal vlak bij te dragen aan studies. De bevolking in Noord-Limburg is er ook mee gebaat. Doordat we zo snel met onderzoek zijn begonnen toen nog bijna niets bekend was over deze ziekte, kregen we waardevolle inzichten voor de behandeling van coronapatiënten. Zeker in de tweede golf heeft deze belangrijke informatie ons geholpen om de coronazorg te verbeteren.”

 

Onderzoek naar restschade

VieCuri doet onder meer onderzoek naar bloedpropjes in de longen bij coronapatiënten, de overlevingskansen van patiënten en de relatie tussen een ic-opname en het feit dat mensen meerdere onderliggende aandoeningen hebben. “Inmiddels zijn op de nazorgpoli van VieCuri alle patiënten van de eerste golf teruggezien door de medisch specialisten. Dat levert interessante gegevens op die meer inzicht geven over de restschade na corona. Ook dit onderzoek willen we financieren via het VieCuri Coronafonds.”

 

Wilt u een bijdrage leveren?

Iedereen kan doneren aan het VieCuri Coronafonds. Daarmee levert u direct een bijdrage aan onderzoek naar de bestrijding van het coronavirus en de effecten daarvan. Via www.viecuri.nl/coronafonds kunt u direct doneren.

 

Op deze foto is een pipet te zien die iets in een reageerbuisje doet

Op deze foto is een rekje vol met reageerbuisjes te zien
Scroll voor meer informatie