Patiënt in wachtruimte

Boostervaccinatie voor patiënten met een afspraak bij VieCuri

Datum: 21 december 2021

Vanaf woensdag 22 december is het voor patiënten die een afspraak hebben bij VieCuri mogelijk om aansluitend hun boostervaccinatie te laten zetten in het ziekenhuis. Op die manier helpt VieCuri de GGD om versneld zoveel mogelijk personen te vaccineren. Er is t/m vrijdag 14 januari een tijdelijke priklocatie in het ziekenhuis in Venlo.

 

We bieden de boostervaccinatie alléén aan voor patiënten die al een afspraak in VieCuri hebben. Dit geldt ook voor patiënten die bloed laten prikken in het ziekenhuis. Op deze manier kunt u uw ziekenhuisafspraak handig combineren met het zetten van de boosterprik. We willen géén extra toeloop naar VieCuri creëren, dus heeft u géén afspraak, dan komt u hiervoor niet in aanmerking. Hierop wordt gecontroleerd via het tonen van de afsprakenbrief. Verder is het NIET de bedoeling om ons te bellen om ‘snel een afspraak te maken’ en zo in aanmerking te komen voor de booster. Onze zorg heeft het helaas al druk genoeg. De bedoeling van ons initiatief is dat reeds aanwezige patiënten hun ziekenhuisafspraak handig kunnen combineren met het zetten van de boosterprik.

 

Verder geldt dat als u al een afspraak bij de GGD heeft gemaakt voor uw boosterprik, u naar de GGD dient te gaan. Ook al zou u misschien eerder bij VieCuri terecht kunnen.

 

Hoe kunt u bij VieCuri de boostervaccinatie verkrijgen?

 • U heeft een afspraak bij VieCuri en meldt u op de dag van uw afspraak bij onze vaccinatielocatie in Venlo. Heeft u een afspraak op één van onze andere locaties (bijv. Venray of Regiopoli Panningen) dan bent u diezelfde dag ook welkom in Venlo voor de booster.
 • U dient uw afsprakenbrief, uw identiteitsbewijs en uw VieCuri-patiëntenpasje te tonen. Heeft u geen afsprakenbrief of bent u die vergeten, dan kunnen we uw bewijs van een afspraak ook in de computer opzoeken.
 • U kunt een boostervaccinatie ontvangen als u 18 jaar of ouder bent én als uw laatste vaccinatie of besmetting minimaal 3 maanden geleden was.
 • U loopt een vragenlijst door over uw gezondheid. Als u gevaccineerd mag worden, wordt de prik gezet.
 • U krijgt na de vaccinatie een bevestigingskaart mee met daarop de gegevens over de vaccinatie. In de CoronaCheck-app kunt u zelf het bewijs van vaccinatie omzetten in een coronabewijs (ongeveer een week ná de vaccinatie zouden uw gegevens door het RIVM verwerkt moeten zijn).
 • De priklocatie voor patiënten is maandag t/m vrijdag open van 9.00-17.00u. Locatie: VieCuri Venlo, tegenover de apotheek op de begane grond (A1-100).
 • Er wordt gebruik gemaakt van het Pfizer/BioNTech-vaccin.

 

Snelle verspreiding van Omikron

De overheid geeft aan dat de opkomst van de Omikronvariant zeer zorgelijk is. De nieuwe variant verspreidt zich erg snel en kan tot een hoge piek in ziekenhuis- en intensive care-opnames leiden. Een piek die de zorgcapaciteit ruim kan overschrijden. Het RIVM geeft aan dat vaccineren essentieel is: “De hoogte van de piek en het aantal zieken en ziekenhuisopnames kunnen teruggebracht worden door zo veel mogelijk gevaccineerde mensen, zo snel mogelijk hun boosterprik te geven. Verder helpt het verhogen van de vaccinatiegraad onder nog niet-gevaccineerde personen.” Om deze redenen, wilt VieCuri graag de GGD meehelpen om versneld zoveel mogelijk personen te vaccineren.

Op deze foto ziet u iemand die gevaccineerd wordt
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

 • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
 • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
 • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
 • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
 • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
 • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
 • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
 • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
 • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer