Patiënt in wachtruimte

Coronavirus

Datum: 8 december 2021

Klik hier voor vragen & antwoorden over corona en de corona-vaccinatie

 

Er zijn steeds weer nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. De informatie van het RIVM wordt continu geactualiseerd en is betrouwbaar. Heeft u algemene vragen over corona? Bekijk dan de Website van het RIVM. 

 

Aanvullende informatie vindt u hier:


Heeft u algemene vragen over de COVID-19 vaccinatie? Bekijk:

Vragen en antwoorden over het coronavaccin van RIVM  /  Website coronavaccinatie van Rijksoverheid 


----------------

Woensdag 08-12, 15.15 uur: De hulptroepen zijn gearriveerd!

De hulptroepen zijn gearriveerd! Vandaag kregen 25 medisch geschoolde militairen een warm welkom bij VieCuri. De militairen gaan vooral ondersteunen op onze covid-verpleegafdeling. De extra handen van Defensie zorgen voor een verlichting van de druk op onze eigen verpleegkundigen.

 

We danken iedereen die heeft geholpen om de komst van de militairen mogelijk te maken: uiteraard het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Defensie, ROAZ en Van der Valk (voor het snel regelen van fijne, tijdelijke huisvesting). Samen staan we sterk!

 

Foto hulptroepen bij VieCuri   Foto hulptroepen bij VieCuri

 

 

Update woensdag 08-12, 11.10 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 51 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 51 patiënten liggen 12 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 november 2021 zijn helaas 47 coronapatiënten overleden. Verder zijn 209 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update maandag 06-12, 11.50 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 38 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 38 patiënten liggen 12 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 november 2021 zijn helaas 44 coronapatiënten overleden. Verder zijn 201 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

Woensdag 01-12, 09.30 uur: NOS kijkt een dag mee bij VieCuri

Verslaggever Joris van Poppel van de NOS keek gisteren mee op onze Spoedeisende Hulp, de covid-verpleegafdeling en de Intensive Care. De coronazorg vraagt steeds meer van onze medewerkers. Sommige beelden zijn heftig om te zien, het is helaas de rauwe realiteit. De reportage geeft een goed beeld van de situatie in ons ziekenhuis, hoe hard er gewerkt wordt, met hoeveel liefde en expertise we voor de patiënten zorgen en hoe we samen sterk staan.

 

Bekijk hier het NOS Journaal van 18.00 uur, het NOS Journaal van 20.00 uur en uitgebreidere online versie.

 

Update maandag 29-11, 10.40 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 57 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 57 patiënten liggen 8 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 november 2021 zijn helaas 34 coronapatiënten overleden. Verder zijn 146 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Maandag 29-11, 9.00 uur: VieCuri bij Omroep Venlo: ‘De situatie is zeer zorgelijk’

Er wordt in de media veel gepraat over code zwart. Gelukkig is het nog niet zover, maar de situatie is wel zeer zorgelijk. Alle zorg in onze omgeving staat op dit moment onder grote druk. Van ons ziekenhuis tot de ambulancedienst, thuiszorg, de zorg in de verpleeghuizen en de zorg die huisartsen bieden. Wij vinden het belangrijk om zowel onze medewerkers als inwoners van onze regio te laten weten hoe het op dit moment in ons ziekenhuis is. Verpleegkundige Britt Gielens en bestuursvoorzitter IJsbrand Schouten spraken vrijdag met Omroep Venlo.

 

 

Update vrijdag 26-11, 14.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 52 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 52 patiënten liggen 6 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 november 2021 zijn helaas 29 coronapatiënten overleden. Verder zijn 125 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 24-11, 13.10 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 51 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 51 patiënten liggen 7 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 november 2021 zijn helaas 27 coronapatiënten overleden. Verder zijn 115 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 24-11, 12.00 uur: medisch mondneusmasker voor bezoekers van patiënten

Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker bij de ingang van het ziekenhuis. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis.

 

Update woensdag 17-11, 11.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 42 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 42 patiënten liggen 9 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 november 2021 zijn helaas 17 coronapatiënten overleden. Verder zijn 72 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update dinsdag 16-11, 14.00 uur: Voorzitter Raad van Bestuur IJsbrand Schouten over de huidige situatie binnen VieCuri

Donderdagavond gaf onze bestuursvoorzitter IJsbrand Schouten aan Omroep Venlo een toelichting op de huidige situatie binnen VieCuri. Sinds dat interview zijn de covid-cijfers helaas alleen maar toegenomen. Er zijn nu 45 covid-patiënten opgenomen, waarvan 38 op de verpleegafdeling en 7 op de IC. “De besmettingen en daarmee ook de ziekenhuisopnames moeten omlaag. Wij kunnen als ziekenhuis anders echt niet meer instaan voor onze zorg.” Het fragment is hier terug te kijken (13.44-14.53). 

 

Ook Omroep P&M maakte een reportage over de stand van zaken.

 

Update woensdag 10-11, 14.15 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 38 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 38 patiënten liggen 6 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 november 2021 zijn helaas 9 coronapatiënten overleden. Verder zijn 38 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update vrijdag 05-11, 10.45 uur: Aangescherpte coronamaatregelen in VieCuri

Het aantal coronabesmettingen neemt toe en dat merken we ook in VieCuri. In dit nieuwsbericht geven we u graag informatie over wat dit betekent voor u als patiënt of bezoeker.

 

Update woensdag 27-10, 13.30 uur: 'Het is druk in de ziekenhuizen', hoe zit dat bij VieCuri?

Er is veel aandacht voor de druk die toeneemt in de ziekenhuizen. Hoe de huidige coronasituatie is in VieCuri lichten we graag toe. Ook geven we uitleg over het verschil met de vorige coronagolven, wat dit betekent voor u als patiënt en hoe u ons kunt helpen. Lees hier het volledige nieuwsbericht.

 

Update woensdag 30-9, 16.50 uur: Derde prik tegen corona

Bij sommige patiënten met een ernstige afweerstoornis blijkt dat zij nar de eerste twee vaccinaties niet optimaal beschermd zijn tegen corona. Zij krijgen daarom op advies van het RIVM en de Gezondheidsraad een extra prik aangeboden, als onderdeel van het huidige vaccinatieprogramma. Lees hier het volledige nieuwsbericht over de derde prik tegen corona.

 

Update woensdag 23-6, 11.50 uur: Crisisorganisatie opgeheven

Het aantal coronapatiënten in ons ziekenhuis daalt gelukkig snel. Daarom is besloten onze crisisorganisatie deze week op te heffen. Een mijlpaal na anderhalf jaar keihard werken! Deze week geven we je voor de laatste keer de wekelijkse corona-cijfers. De Covidzorg is nu regulier georganiseerd. Wij blijven 24 uur per dag de cijfers monitoren en zijn alert op mogelijke brandhaarden in onze regio. 

 

Op dit moment zijn er bij VieCuri 6 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 6 patiënten liggen 2 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 130 coronapatiënten overleden. Verder zijn 588 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 23-6, 10.00 uur: Versoepeling bezoekregeling

Goed nieuws! Vanaf maandag 28 juni mogen er per patiënt weer meerdere bezoekers per dag op bezoek komen, mits ze elkaar afwisselen. De bezoekers mogen dus niet tegelijk op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5m aan te kunnen houden. Het afwisselen dient het liefst buiten plaats te vinden en anders beneden in de hal. In ieder geval niet op verpleegafdelingen om daar drukte te voorkomen.

 

Bezoekers zijn welkom van maandag t/m vrijdag van 18.00 – 20.00 en op zaterdag, zondag en feestdagen van 14.00 – 16.00 uur.

 

Het handhaven van 1,5m is nog steeds een landelijke richtlijn en ook in VieCuri een basisregel die we volgen. Meer informatie vindt u op onze website: https://www.viecuri.nl/op-bezoek/bezoektijden/

 

Update woensdag 23-6, 10.00 uur: Dragen van mondkapje niet meer verplicht

Vanaf zaterdag 26 juni is het niet meer verplicht om in VieCuri een mondkapje te dragen. Alleen in situaties waar de 1,5 meter niet kan worden gehandhaafd, geldt de mondkapjesplicht. Onze medewerkers dragen bij zorgcontacten binnen de 1,5 meter een mondneusmasker, al dan niet aangevuld met een beschermende bril afhankelijk van de werkzaamheden.

 

Het belangrijkste is dat je de basisregels blijft volgen:

 • Blijf bij klachten thuis
 • Was of desinfecteer regelmatig je handen
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). Daar waar dat niet kan (bijv. in een volle wachtkamer) draag je een mondkapje.

 

Update woensdag 16-6, 11.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 7 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 7 patiënten liggen 2 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 128 coronapatiënten overleden. Verder zijn 583 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 9-6, 11.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 9 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 9 patiënten liggen 3 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 127 coronapatiënten overleden. Verder zijn 578 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

Update woensdag 2-6, 11.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 22 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 22 patiënten liggen 7 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 122 coronapatiënten overleden. Verder zijn 566 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 26-5, 11.40 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 31 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 31 patiënten liggen 11 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 120 coronapatiënten overleden. Verder zijn 539 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 19-5, 12.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 34 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 34 patiënten liggen 9 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 120 coronapatiënten overleden. Verder zijn 512 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 12-5, 12.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 44 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 44 patiënten liggen 12 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 117 coronapatiënten overleden. Verder zijn 487 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update dinsdag 4-5, 14.15 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 42 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 42 patiënten liggen 12 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 112 coronapatiënten overleden. Verder zijn 462 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 28-4, 13.25 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 40 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 40 patiënten liggen 13 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 106 coronapatiënten overleden. Verder zijn 446 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 21-4, 11.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 41 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 41 patiënten liggen 12 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 102 coronapatiënten overleden. Verder zijn 427 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 14-4, 11.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 38 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 38 patiënten liggen 11 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 97 coronapatiënten overleden. Verder zijn 409 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 7-4, 11.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 45 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 45 patiënten liggen 13 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 94 coronapatiënten overleden. Verder zijn 383 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 31-3, 13.20 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 37 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 37 patiënten liggen 12 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 91 coronapatiënten overleden. Verder zijn 369 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 24-3, 14.15 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 30 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 30 patiënten liggen 12 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 90 coronapatiënten overleden. Verder zijn 349 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 17-3, 11.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 28 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 28 patiënten liggen 11 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 86 coronapatiënten overleden. Verder zijn 336 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 10-3, 12.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 28 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 28 patiënten liggen 10 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 81 coronapatiënten overleden. Verder zijn 323 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Nb. Er zijn nog steeds veel coronapatiënten opgenomen in VieCuri. Wel zien we de laatste weken een redelijk stabiel beeld. Daarom delen we de update van het aantal besmettingen vanaf nu wekelijks op woensdag.

 

Update maandag 8-3, 12.15 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 27 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 27 patiënten liggen 11 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 81 coronapatiënten overleden. Verder zijn 317 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update vrijdag 5-3, 12.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 27 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 27 patiënten liggen 10 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 79 coronapatiënten overleden. Verder zijn 314 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 3-3, 11.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 26 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 26 patiënten liggen 11 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 79 coronapatiënten overleden. Verder zijn 312 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update maandag 1-3, 11.45 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 23 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 23 patiënten liggen 10 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 77 coronapatiënten overleden. Verder zijn 308 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update vrijdag 26-2, 14.15 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 26 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 26 patiënten liggen 7 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 76 coronapatiënten overleden. Verder zijn 303 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 24-2, 11.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 29 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 29 patiënten liggen 10 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 75 coronapatiënten overleden. Verder zijn 297 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update maandag 22-2, 13.45 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 31 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 31 patiënten liggen 10 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 73 coronapatiënten overleden. Verder zijn 294 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update vrijdag 19-2, 13.15 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 28 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 28 patiënten liggen 9 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 72 coronapatiënten overleden. Verder zijn 288 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 17-2, 10.50 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 25 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 25 patiënten liggen 9 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 72 coronapatiënten overleden. Verder zijn 285 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update maandag 15-2, 11.20 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 25 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 25 patiënten liggen 8 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 71 coronapatiënten overleden. Verder zijn 278 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update vrijdag 12-2, 12.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 28 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 28 patiënten liggen 10 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 69 coronapatiënten overleden. Verder zijn 273 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 10-2, 12.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 27 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 27 patiënten liggen 11 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 67 coronapatiënten overleden. Verder zijn 270 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update maandag 8-2, 11.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 30 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 30 patiënten liggen 9 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 65 coronapatiënten overleden. Verder zijn 265 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update vrijdag 5-2, 12.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 26 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 26 patiënten liggen 9 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 64 coronapatiënten overleden. Verder zijn 259 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 3-2, 11.20 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 27 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 27 patiënten liggen 8 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 63 coronapatiënten overleden. Verder zijn 254 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update maandag 1-2, 11.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 35 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 35 patiënten liggen 12 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 60 coronapatiënten overleden. Verder zijn 244 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update vrijdag 29-1, 13.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 34 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 34 patiënten liggen 13 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 59 coronapatiënten overleden. Verder zijn 239 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 27-1, 10.35 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 37 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 37 patiënten liggen 15 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 57 coronapatiënten overleden. Verder zijn 236 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan. 

 

Update maandag 25-1, 12.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 34 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 34 patiënten liggen 14 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 57 coronapatiënten overleden. Verder zijn 234 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan. 

 

Update vrijdag 22-1, 16.00 uur: gevolgen van de avondklok

Vanaf zaterdag 23 januari gaat er een tijdelijke avondklok in, waarin u tussen 21.00 en 4.30 niet zonder geldige reden op straat mag zijn. U vraagt zich misschien af wat voor gevolgen dit heeft voor uw bezoek aan het ziekenhuis. Lees hier de veelgestelde vragen over de avondklok.

 

Update vrijdag 22-1, 11.55 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 30 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 30 patiënten liggen 14 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 56 coronapatiënten overleden. Verder zijn 233 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan. 

 

Update woensdag 20-1, 11.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 27 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 27 patiënten liggen 13 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 54 coronapatiënten overleden. Verder zijn 232 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update maandag 18-1, 10.40 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 35 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 35 patiënten liggen 13 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 53 coronapatiënten overleden. Verder zijn 223 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update vrijdag 15-1, 11.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 36 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 36 patiënten liggen 13 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 52 coronapatiënten overleden. Verder zijn 220 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 13-1, 10.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 33 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 33 patiënten liggen 12 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 51 coronapatiënten overleden. Verder zijn 211 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update maandag 11-1, 09.50 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 36 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 36 patiënten liggen 10 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 51 coronapatiënten overleden. Verder zijn 202 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

Update vrijdag 8-1, 15.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 38 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 38 patiënten liggen 11 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 51 coronapatiënten overleden. Verder zijn 196 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 6-1, 10.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 30 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 30 patiënten liggen 10 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 51 coronapatiënten overleden. Verder zijn 192 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update maandag 4-1, 10.40 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 38 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 38 patiënten liggen 13 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 46 coronapatiënten overleden. Verder zijn 184 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 30-12, 15.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 45 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 45 patiënten liggen 16 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 44 coronapatiënten overleden. Verder zijn 169 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update maandag 28-12, 16.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 40 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 40 patiënten liggen 12 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn helaas 42 coronapatiënten overleden. Verder zijn 168 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update woensdag 23-12, 12.45 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 41 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 41 patiënten liggen 9 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 38 coronapatiënten overleden. Verder zijn 153 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update maandag 21-12, 10.40 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 34 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 34 patiënten liggen 9 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 36 coronapatiënten overleden. Verder zijn 147 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update vrijdag 18-12, 16.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 38 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 38 patiënten liggen 10 patiënten op onze Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 34 coronapatiënten overleden. Verder zijn 141 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update maandag 14-12, 11.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 38 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 38 patiënten liggen 10 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 26 coronapatiënten overleden. Verder zijn 129 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update vrijdag 11-12, 11.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 39 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 39 patiënten liggen 10 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 21 coronapatiënten overleden. Verder zijn 126 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 9-12, 15.15 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 30 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 30 patiënten liggen 8 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 21 coronapatiënten overleden. Verder zijn 124 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update maandag 7-12, 16.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 25 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 25 patiënten liggen 10 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 21 coronapatiënten overleden. Verder zijn 122 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update vrijdag 4-12, 16.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 25 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 25 patiënten liggen 9 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 20 coronapatiënten overleden. Verder zijn 121 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 2-12, 13.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 21 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 21 patiënten liggen 8 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 20 coronapatiënten overleden. Verder zijn 117 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of naar een andere zorginstelling te gaan.

 

Update woensdag 2-12, 09.30 uur: De Politaxi rijdt weer 

De politaxi brengt patiënten van de ingang van het ziekenhuis in Venlo naar de door u gevraagde polikliniek. Vrijwilligers bemensen de taxi, die rijdt van 8.30 tot 16.30u. Wilt u gebruik maken van de politaxi, dan kunt u (of de baliemedewerker) bellen naar: 077 320 50 80.

 

Update maandag 30-11, 16.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 23 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 23 patiënten liggen 7 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 18 coronapatiënten overleden. Verder zijn 114 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update vrijdag 27-11, 10.20 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 25 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 25 patiënten liggen 9 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 17 coronapatiënten overleden. Verder zijn 106 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

Update woensdag 25-11, 11.45 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 26 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 26 patiënten liggen 9 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 16 coronapatiënten overleden. Verder zijn 103 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update maandag 23-11, 13.35 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 24 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 24 patiënten liggen 9 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 16 coronapatiënten overleden. Verder zijn 101 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update vrijdag 20-11, 11.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 28 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 28 patiënten liggen 9 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 14 coronapatiënten overleden. Verder zijn 95 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update woensdag 18-11, 12.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 28 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 28 patiënten liggen 9 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 14 coronapatiënten overleden. Verder zijn 91 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update maandag 16-11, 11.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 31 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 31 patiënten liggen 10 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 12 coronapatiënten overleden. Verder zijn 77 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update vrijdag 13-11, 11.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 32 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 32 patiënten liggen 13 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 12 coronapatiënten overleden. Verder zijn 70 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update woensdag 11-11, 16.45 uur: traumahelikopter geland bij VieCuri in Venlo

Zojuist is een COVID-positieve IC-patiënt met een traumahelikopter geland bij VieCuri. Lees het nieuwsbericht en kijk hoe de traumahelikopter is geland op de parkeerplaats bij VieCuri in Venlo.

 

Update woensdag 11-11, 11.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 36 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 36 patiënten liggen 12 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 11 coronapatiënten overleden. Verder zijn 61 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update maandag 9-11, 10.15 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 34 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 34 patiënten liggen 15 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 10 coronapatiënten overleden. Verder zijn 58 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update vrijdag 6-11, 11.25 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 33 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 33 patiënten liggen 14 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 10 coronapatiënten overleden. Verder zijn 54 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update donderdag 5-11, 14.15 uur: Wij bellen u als uw afspraak niet doorgaat

We doen er alles aan om de reguliere zorg zoveel mogelijk door te laten gaan. Gelukkig lukt dat ook voor het overgrote deel! In de enkele gevallen dat dit niet lukt, bellen wij u persoonlijk.

Lees hier het hele bericht.

 

 

Update woensdag 4-11, 14.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 31 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 31 patiënten liggen 10 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 9 coronapatiënten overleden. Verder zijn 50 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update maandag 2-11, 14.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 32 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 32 patiënten liggen 8 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 8 coronapatiënten overleden. Verder zijn 44 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update vrijdag 30-10, 09.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 26 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 26 patiënten liggen 10 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 8 coronapatiënten overleden. Verder zijn 39 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

Update woensdag 28-10, 18.30 uur: overplaatsingen patiënten

We zijn op dit moment goed in staat om het merendeel van alle reguliere zorg te kunnen leveren naast de COVID-zorg. Maar het aantal opgenomen coronapatienten loopt helaas te snel op. Juist om de reguliere zorg te kunnen blijven leveren, hebben we vandaag 7 patiënten overgeplaatst, 6 naar het ziekenhuis in Maastricht en 1 naar Roermond.

 

We willen patiënten zoveel mogelijk in de eigen regio opnemen. Het liefst in VieCuri, zo dicht mogelijk bij huis, en anders in een ander ziekenhuis in Limburg. Een overplaatsing betekent veel voor de patiënt en zijn familie, dus we doen dit niet graag. We zijn dan ook blij met de solidariteit van andere ziekenhuizen om elkaar te helpen!

 

Update woensdag 28-10, 10.00 uur: aantal besmettingen

We hebben te maken met een flinke toename aan COVID-patiënten in ons ziekenhuis. Gisterochtend waren er rond dit tijdstip 29 COVID-positieve patiënten opgenomen bij VieCuri, waarvan 10 op de Intensive Care (IC). Vandaag, nog geen 24 uur later, zijn er 37 COVID-positieve patiënten opgenomen bij VieCuri, waarvan 11 op de IC. Deze flinke toename, betekent dat VieCuri het traject in gang heeft gezet om patiënten over te gaan plaatsen naar andere ziekenhuizen. Een nader bericht hierover volgt zodra dat kan. Tot slot: sinds 1 september zijn helaas 7 coronapatiënten overleden. Verder zijn 31 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update maandag 26-10, 10.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 26 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 26 patiënten liggen 7 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 7 coronapatiënten overleden. Verder zijn 27 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update vrijdag 23-10, 10.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 23 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 23 patiënten liggen 6 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 5 coronapatiënten overleden. Verder zijn 23 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update woensdag 21-10, 10.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 24 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 24 patiënten liggen 8 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 3 coronapatiënten overleden. Verder zijn 20 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update maandag 19-10, 13.45 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 19 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 19 patiënten liggen 6 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 3 coronapatiënten overleden. Verder zijn 20 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update zaterdag 17-10, 11.15 uur: De bezoekregeling bij VieCuri is versoepeld voor kinderen t/m 12 jaar. 

Kinderen t/m 12 jaar mogen weer op bezoek komen als één van hun ouders/verzorgers, broertje(s) of zusje(s) in het ziekenhuis is opgenomen. Er geldt een maximum van 1 kind en 1 begeleider tegelijkertijd. Het kind blijft bij de begeleider en houdt afstand van anderen. De regel voor overig bezoek (vanaf 13 jaar) is ongewijzigd: hiervoor geldt dat er maximaal 1 bezoeker per dag langs mag komen bij een patiënt.
Kijk hier voor de actuele bezoekregeling.

 

Update vrijdag 16-10, 16.40 uur: VieCuri stelt deel van geplande operaties uit

Door de verwachte toestroom aan coronapatiënten is ziekenhuis VieCuri genoodzaakt om vanaf maandag 19 oktober 2020 een deel van de gewone zorg af te schalen. Dit betekent dat een aantal geplande operaties wordt afgezegd als dat medisch verantwoord is. Twee van de tien OK’s zullen sluiten, dit treft zo’n 10 tot 15 patiënten per dag. Patiënten die komende maandag of dinsdag een operatie zouden hebben en van wie de afspraak wordt verzet, zijn hierover al geïnformeerd. Het ziekenhuis begrijpt dat het uitstellen van een operatie heel vervelend is en vraagt om begrip.

 

Lees hier het volledige nieuwsbericht over het uitstellen van geplande operaties

 

Update vrijdag 16-10, 13.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 8 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 8 patiënten liggen 4 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 2 coronapatiënten overleden. Verder zijn 18 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update donderdag 15-10, 11.20 uur: aangepaste bezoekregeling VieCuri

Om verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan, is het belangrijk dat er zo min mogelijk mensen tegelijk in één ruimte zijn. Daarom is de bezoekregeling van VieCuri vanaf vrijdag 16 oktober 2020 tijdelijk aangepast. De belangrijkste wijziging is dat er één bezoeker per patiënt per dag is toegestaan en dat de bezoektijden zijn aangepast. De bezoekregeling is als volgt:

 

 • Patiënten mogen één bezoeker per dag ontvangen. 
 • Er is doordeweeks één bezoekmoment, tussen 18.00-20.00 uur. 
 • Op zaterdag, zondag en feestdagen is het bezoekmoment tussen 14.00-16.00 uur.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht.
 • U mag niet op bezoek komen als u in thuisisolatie bent of klachten heeft die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Denk dan aan hoesten, verkoudheid, benauwdheid, koorts (38 graden of hoger) en reuk en/of smaakverlies.
 • Bij binnenkomst van het ziekenhuis desinfecteert u uw handen.
 • De patiënt blijft met zijn/haar bezoek op de kamer. 
 • Kinderen die begeleiding nodig hebben, mogen niet op bezoek komen. Kinderen die 13 jaar of ouder zijn en alleen op bezoek kunnen komen, zijn welkom.
 • Als een volwassen bezoeker begeleid moet worden, is vooraf toestemming nodig van de verpleging.
 • Bezoek is ook toegestaan bij patiënten die positief zijn getest op het coronavirus of covid-verdacht zijn. Hierbij gelden extra beschermingsmaatregelen. Op de verpleegafdeling ontvangt u daarom een chirurgisch mondneusmasker dat u gedurende uw bezoek draagt.
 • Het meenemen van bloemen is niet toegestaan.
 • Uiteraard gelden onze basis hygiënemaatregelen: was regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (ook van de patiënt die u bezoekt).
 • We geven met pijlen de looproutes in het ziekenhuis aan, zodat mensen voldoende afstand van elkaar kunnen houden.
 • Voor enkele afdelingen geldt dat bezoek alleen op afspraak plaatsvindt: de Acute Opname Afdeling, de Brain Care Unit, de Intensive Care, de Eerste Harthulp, het Geboortecentrum en de verpleegafdeling Kindergeneeskunde. Ook deze afdelingen houden zich verder aan bovenstaande uitgangspunten.
 • Voor terminale patiënten geldt: bezoek alleen op afspraak en maximaal aantal bezoekers in overleg met behandelaar. 

 

Update donderdag 15-10, 09.30 uur: aangepaste openingstijden La Vie in Venlo en Venray

De strengere maatregelen die dinsdag 13 oktober in de landelijke persconferentie zijn aangekondigd, hebben ook gevolgen voor La Vie. La Vie in Venlo en Venray kunnen open blijven met afhaalmogelijkheden (To Go / Take away). Het terras wordt gesloten en er zijn vanaf heden geen zitplekken meer. Ook zijn de openingstijden aangepast.

Lees hier het volledige bericht met de nieuwe openingstijden.

 

Update woensdag 14-10, 17.00 uur: draag een mondmasker bij VieCuri

Vanaf donderdag 15 oktober is het bij VieCuri verplicht om een (niet-medisch) mondmasker te dragen in de publieke ruimtes van onze locaties in Venlo en Venray, alle regiopoli’s en de spoedpost Noord-Limburg. Dit geldt zowel voor patiënten, medewerkers als bezoekers. 

 

Bent u per ongeluk uw mondmasker vergeten, dan kunt u zich melden bij de receptie in de centrale hal. Eerdere richtlijnen blijven van kracht.

 

Update woensdag 14-10, 10.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 11 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 11 patiënten liggen 3 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 2 coronapatiënten overleden. Verder zijn 15 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update maandag 12-10, 10.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri 10 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 10 patiënten liggen 2 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 2 coronapatiënten overleden. Verder zijn 13 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update zaterdag 10-10, 10.00 uur: VieCuri ontkomt niet aan afschalen zorg

Ook VieCuri ontkomt er niet aan om waarschijnlijk de komende week al de gewone zorg af te gaan schalen. Nu (zaterdag 10 oktober 2020), is dit echter nog niet aan de orde. “Bovendien, als het nodig is, is alles erop gericht om zo beperkt mogelijk af te schalen,” aldus IJsbrand Schouten, Raad van Bestuur.

 

“Het coronavirus grijpt momenteel razendsnel om zich heen en legt steeds meer druk op de ziekenhuiszorg. Ook in onze regio Noord-Limburg lopen de getallen flink op. Daarnaast is landelijk afgesproken dat we elkaars patiënten eerder overnemen. Elders in het land zijn er al ziekenhuizen die behoorlijk in gewone zorg zijn teruggegaan. Die moeten we helpen. Het afschalen van gewone zorg in VieCuri is daardoor een reëel scenario.”

 

Update vrijdag 09-10, 15.45 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri negen COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze negen patiënten liggen drie patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas twee coronapatiënten overleden. Verder zijn tien coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

 

Update woensdag 07-10, 11.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri zeven COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze zeven patiënten ligt één patiënt op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn er inmiddels acht patiënten naar huis gegaan.

 

Update maandag 05-10, 12.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri acht COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze acht patiënten liggen twee patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn er inmiddels zes patiënten naar huis gegaan.

 

Update vrijdag 02-10, 12.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri vier COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze vier patiënten ligt één patiënt op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn er inmiddels zes patiënten naar huis gegaan.

Update woensdag 30-09, 12.15 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri zes COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze zes patiënten ligt één patiënt op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn er inmiddels drie patiënten naar huis gegaan.

 

Update vrijdag 25-09, 12.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er bij VieCuri vijf COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze vijf patiënten liggen twee patiënten op de Intensive Care (IC). 

 

Update vrijdag 25-09, 12.15 uur: VieCuri is voorbereid op tweede coronagolf

Het coronavirus is opnieuw bezig aan een opmars. Jaap van Dissel van het RIVM sprak dinsdag (22-09) onomwonden over een tweede golf. De afgelopen maanden heeft VieCuri gebruikt om zich voor te bereiden op deze nieuwe fase van de pandemie. 

Reguliere zorg gaat door
VieCuri volgt uiteraard de nationale en lokale ontwikkelingen en coronabesmettingen op de voet. Dat gebeurt met hulp van een dashboard. “We hebben veel geleerd van de ervaringen in de eerste coronagolf,” stelt IJsbrand Schouten, Raad van Bestuur van VieCuri “Met deze lessen hebben we onder meer een draaiboek gemaakt voor de opschaling van het aantal bedden bij een volgende fase van de pandemie. We zijn continu in overleg met de GGD, de Veiligheidsregio en andere ziekenhuizen over de actuele en toekomstige patiëntenstroom. Ons uitgangspunt is om de reguliere zorg zoveel mogelijk door te laten gaan, ook bij een volgende fase in de crisis. We hebben hiervoor onze voorraad beschermingsmiddelen maximaal verhoogd en het ziekenhuis is zodanig ingericht dat we op een veilige manier zorg kunnen blijven verlenen.”

Corona
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

 • Draag een mondneusmasker tijdens het gehele ziekenhuisbezoek
 • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
 • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
 • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
 • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
 • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
 • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker bij de ingang van het ziekenhuis. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer