Patiënt in wachtruimte

De Wieën geschikt voor nieuwe ziekenhuisvoorziening VieCuri

Datum: 14 mei 2020

Locatie de Wieën is geschikt voor een ziekenhuisvoorziening. Zo blijkt uit een haalbaarheidsonderzoek van de gemeente Venray en VieCuri Medisch Centrum. Uit het rapport blijkt dat de locatie aan de zuidkant van Venray voldoet aan de eisen op het gebied van verkeer, infrastructuur en veiligheid. Ook de flora en fauna vormen geen belemmering.

 

Wethouder Anne Thielen is tevreden met deze uitkomst: “Bij sportpark de Wieën ligt de nieuw te bouwen ziekenhuisvoorziening dicht bij uitvalswegen. Op die manier kunnen we onze inwoners moderne ziekenhuiszorg bieden op een goed bereikbare mooie locatie. De sportverenigingen kunnen allemaal op het sportpark blijven. Alleen het honkbalveld zal verplaatst moeten worden naar een locatie elders op het sportpark.”

 

Lichte vertraging

De gemeente Venray en VieCuri Medisch Centrum sloten op 25 april 2019 een overeenkomst om samen te onderzoeken of locatie de Wieën geschikt is voor een ziekenhuisvoorziening. Om de onderzoeken zorgvuldig en volledig te kunnen uitvoeren, was meer tijd nodig dan voorzien. Ook de coronacrisis zorgde logischerwijs voor enige vertraging. Ankie van Rossum, bestuursvoorzitter van VieCuri: “We vinden het belangrijk dat er een ziekenhuisvoorziening van VieCuri in Venray blijft. Dat er uit onderzoek blijkt dat dit haalbaar is naast het bestaande gezondheidscentrum, biedt voor VieCuri en onze patiënten perspectief. Hier kunnen we nu verder mee aan de slag.”

 

Scenario’s

Het nieuw te bouwen ziekenhuis komt naast het bestaande gezondheidscentrum de Wieënhof. Voor het ziekenhuisgebouw zijn meerdere scenario’s mogelijk. Deze scenario’s worden nu verder uitgewerkt, inclusief een financiële onderbouwing. De formele besluitvorming wordt verwacht na de zomer van 2020.

VieCuri Venray
Scroll voor meer informatie