Patiënt in wachtruimte

‘Ik geef mezelf een 7,5 voor wat ik nu weer kan, en het wordt nog beter’

Datum: 31 januari 2020

De eerste VieCuri-advertorial van 2020 staat in het teken van Sportgeneeskunde. Patiënt Ilse van Diepe (16), VieCuri fysiotherapeut Michiel Wijnhoven en sportarts Marleen de Koning delen ieder een ervaring met betrekking tot Sportgeneeskunde. 

 

Ilse van Diepe (16) voetbalt vanaf haar zesde. Ze speelt bij MVC, de Maasbreese Voetbalclub, nu in het elftal MO19 (meiden onder 19). Tweeënhalfjaar geleden liep ze een ernstige knieblessure op en ging ze tevergeefs van therapeut naar therapeut. Ze wordt nu behandeld bij VieCuri Sportgeneeskunde, waar ze een speciaal trainingsprogramma volgt, gericht op voetbal. Op de club traint ze inmiddels een uur per week en op zaterdag kan ze dertig minuten meespelen, terwijl ze verder aan haar herstel werkt.

 

Samen met zijn collega’s verzorgt Michiel Wijnhoven voor VieCuri de fysiotherapie op de locaties Venray en Venlo. Als klinisch fysiotherapeut werkt Michiel op enkele ziekenhuisafdelingen voor patiënten die hun conditie willen verbeteren. Daarnaast is hij werkzaam voor de fysiotherapiepraktijk van VieCuri, Vitaal in Beweging. Mensen met bewegingsklachten voeren hier revalidatie- en trainingsprogramma’s uit die in samenwerking met de sportarts van VieCuri zijn opgesteld.

 

Wat een sportarts precies doet is bij veel mensen onbekend. De meeste sportartsen werken in ziekenhuizen en houden zich bezig met klachten die op beweging zijn gericht. Ze richten zich zowel op topsporters, amateurs als op mensen die willen gaan sporten. Sportarts Marleen de Koning vertelt over de drie zaken waar zij als sportarts mee bezig is in haar dagelijks werk. 

Lees hier het verhaal van Ilse van Diepe, Michiel Wijnhoven en Marleen de Koning.

 

Een collagebeeld van de geïnterviewden: patiënt Ilse van Diepe, fysiotherapeut Michiel Wijnhoven en sportarts Marleen de Koning.

Een foto van patiënt Ilse van Diepe op een voetbalgoaltje samen met een voetbal.
Scroll voor meer informatie