Patiënt in wachtruimte

Coronavirus

Datum: 26 maart 2020

Er zijn continu ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus. De informatie van zowel de GGD als het RIVM wordt continu geactualiseerd en is betrouwbaar. Het gaat dan om informatie over de ziekteverschijnselen, besmettingsgevaar en maatregelen ter bescherming & preventie. Wij volgen de landelijke RIVM-richtlijnen hierin op de voet.

 

Heeft u vragen over het coronavirus? Bekijk dan betrouwbare en actuele informatie op:

Let op: Aangepaste bezoekregeling i.v.m. coronavirus

Tot nader bericht is bezoek aan patiënten op onze verpleegafdelingen niet meer toegestaan. 

Bekijk de veelgestelde vragen over het nieuwe coronavirus die we voor u op een rijtje hebben gezet. De vragen worden aangevuld zodra nieuwe informatie bekend is. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u bellen met het informatienummer van de GGD: 088 11 91 990. Of bel met het landelijke telefoonnummer 0800 – 1351.

-----------------

Update zondag 29-3, 15.30 uur: SMS afspraakherinnering bij geannuleerde afspraken

Er is een vraag en antwoord toegevoegd bij de veelgestelde vragen over het coronavirus. De vraag die is toegevoegd gaat over SMS berichten met afspraakherinneringen die mogelijk toch worden verstuurd bij geannuleerde afspraken. Bekijk hier deze nieuwe vraag en het antwoord.

 

Update zondag 29-3, 15.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 93 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn 65 patiënten naar huis gegaan. En er zijn helaas in totaal 40 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri.

 

Update zaterdag 28-3, 15.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 91 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn 56 patiënten naar huis gegaan. En er zijn helaas in totaal 36 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri.

 

Update vrijdag 27-3, 10.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 81 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn 47 patiënten naar huis gegaan. En er zijn helaas in totaal 30 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri.

 

Update donderdag 26-3, 12.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 69 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn 39 patiënten naar huis gegaan. En er zijn helaas in totaal 27 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri.


Update woensdag 25-3, 15.30 uur: winkels zorgboulevard gesloten

Vanaf dinsdag 24 maart zijn de winkels op de zorgboulevard in VieCuri Venlo tot nader order gesloten.


Update woensdag 25-3, 14.30 uur: Behandelapp

Wat betekent de corona-uitbraak voor u als patiënt of bezoeker? Lees het in onze Behandelapp

De belangrijkste informatie over het coronavirus voor patiënten en bezoekers is (naast op onze website) nu ook te vinden in de VieCuri Behandelapp. Hier vindt u betrouwbare informatie voor als u binnenkort een afspraak hebt in het ziekenhuis of als er een naaste in het ziekenhuis is opgenomen.

 

In de Behandelapp kunt u ook een corona-quickscan doen om te checken of bepaalde klachten gerelateerd kunnen zijn aan het coronavirus. U vul een aantal korte vragen in en krijgt op basis van uw antwoorden een advies over hoe u het beste kunt handelen.

 

Bekijk hier meer informatie over het gebruik van de VieCuri Behandelapp en download deze gratis in Google Play of in de App Store.11

 

Update woensdag 25-3, 11.30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 68 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn 28 patiënten naar huis gegaan. En er zijn helaas in totaal 24 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri.

 

Update maandag 23-3, 12.00 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 51 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn 23 patiënten naar huis gegaan. En er zijn helaas in totaal 16 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri.

 

Update zondag 22-3, 11:55 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 46 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn in totaal 11 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Tot slot zijn er 14 patiënten naar huis gegaan.

Update zondag 22-3, 10:25 uur: Radiologie Regiopoli Panningen gesloten

In verband met het coronavirus maken we vanaf maandag 23 maart voorlopig geen röntgenfoto’s op onze Regiopoli Peel & Maas in Panningen. Dit betekent dat patiënten die een onderzoek moeten krijgen bij Radiologie, doorverwezen worden naar locatie Venlo.

 

Update zaterdag 21-3, 11:30 uur: aantal besmettingen

Op dit moment zijn er 46 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn in totaal 11 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. Tot slot zijn er 14 patiënten naar huis gegaan.

Update vrijdag 20-3, 17:00 uur: aantal besmettingen

Er zijn op dit moment 34 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn in totaal 9 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri. 

 

Update vrijdag 20-3, 15:15 uur: dringende oproep voor materialen

Vanwege schaarste op de markt, zijn wij dringend op zoek naar de volgende materialen:
- Operatiemutsen
- Schorten voor medische processen

Bent u of kent u iemand die goederen beschikbaar kan stellen, dan wel aan ons te verkopen? Stuur dan een mailtje naar coronamaterialen@viecuri.nl.

 

Update donderdag 19-3, 17:30 uur: bezorgservice voor patiënten

Om patiënten en naasten te ondersteunen bij het halen en brengen van was, persoonlijke spullen of attenties, heeft VieCuri een bezorgservice voor patiënten ingericht.

 

Deze instructie is bedoeld voor naasten/ bezoekers van patiënten die geen bezoek mogen ontvangen.

 • Indien u kleding, persoonlijke spullen of een attentie komt brengen of halen, verpak deze spullen dan in bijvoorbeeld een (plastic) tas.
 • Zorg dat op de tas duidelijk de naam van de patiënt, geboortedatum, afdeling en kamernummer vermeld is, bijvoorbeeld met een etiket of iets anders waarop u deze gegevens kunt vermelden.
 • Lever de spullen vervolgens in bij een van onze receptiemedewerkers.
 • De spullen worden bij de receptie in de daarvoor bestemde draadwagens geplaatst en twee keer per dag (ochtend en middag) door onze afdeling logistiek opgehaald.
 • Vervolgens worden deze naar de desbetreffende afdeling gebracht en overgedragen aan het verplegend personeel. Het verplegend personeel zorgt ervoor dat de door u gebrachte spullen bij uw naaste afgegeven worden.
 • De logistiek medewerker neemt bij aflevering ook direct de was of andere spullen van de patiënten op de afdelingen mee terug in een plastic zak, wederom voorzien van een etiket met de naam van de patiënt, geboortedatum en afdeling.
 • U kunt deze spullen vervolgens weer ophalen bij de receptie. Het is aan te raden dit tijdig af te stemmen met uw naaste zodat u alleen naar het ziekenhuis hoeft te komen wanneer dat nodig is.

 

Update donderdag 19-3, 14:30 uur: aantal besmettingen

Er zijn op dit moment 31 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. Er zijn 25 medewerkers besmet. Er zijn in totaal 8 patiënten overleden.

 

Update woensdag 18-3, 17:45 uur: extra ondersteuning bij VieCuri gewenst, zorg en niet-zorg

VieCuri doet een oproep aan iedereen die op korte termijn (voor een nader te bepalen periode) op oproepbasis beschikbaar is om onze zorgprofessionals te ondersteunen. We zoeken vooral mensen met een zorgachtergrond. Maar ook als je geen zorgachtergrond hebt kunnen we je hulp misschien goed gebruiken.


Via onderstaande formulieren kun je je beschikbaarheid kenbaar maken. Het eerste formulier is voor mensen met een zorgachtergrond. Het tweede voor mensen zonder een zorgachtergrond.
Meer informatie lees je via het formulier:

- Beschikbaarheidsformulier ZORG
- Beschikbaarheidsformulier NIET-ZORG


Namens al onze medewerkers en patiënten alvast ontzettend bedankt!

  

Update woensdag 18-3, 17:15 uur: openingstijden Centrum van Diagnostiek VieCuri Venlo en prikpoli VieCuri Venray

Vanaf 19 maart 2020 zijn de prikpoli’s van het Centrum van Diagnostiek Venlo en VieCuri Venray open van 08.00 tot 16.30 uur in plaats van 07.00 tot 17.00 uur. Tot nader order is het Centrum van Diagnostiek Venlo op zaterdag gesloten.

 

Update woensdag 18-3, 14:45 uur: aantal besmettingen

Inmiddels zijn er 27 patiënten met het coronavirus opgenomen bij VieCuri. Er zijn in totaal 14 medewerkers besmet. Er is helaas een nieuw sterfgeval. Daarmee komt het totaal aantal overleden patiënten in VieCuri op drie

 

Update dinsdag 17-3, 17:45 uur: controle bezoekers poli en uitgezonderde patiënten

Heeft u de komende periode een poliafspraak in VieCuri? Of heeft u toestemming op bezoek te komen bij een naaste? Meld u dan eerst bij de receptie. Houd u daarbij rekening met het volgende:

 

 • Voor poliafspraken vragen wij u om uw afsprakenbrief of sms/ mail met afspraakbevestiging te laten zien.
 • Komt u op bezoek bij een naaste op de afdeling Kindergeneeskunde, Intensive Care, Geboortecentrum, spoedeisende hulp (SEH) of is uw naaste terminaal ? Dan vragen wij u de naam van uw naaste door te geven.
 • In alle gevallen krijgt u vervolgens een bezoekersbadge van ons. Wij verzoeken u deze zichtbaar op uw kleding te dragen.


Met betrekking tot het wassen van kleding van uw naaste, kunnen wij u melden dat wij bezig zijn een praktische oplossing te vinden.

 

Update dinsdag 17-3, 14.45 uur: aantal besmettingen 

Inmiddels zijn er 18 patiënten met het coronavirus opgenomen bij VieCuri. Er zijn in totaal 14 medewerkers besmet. Er zijn geen nieuwe sterfgevallen.

 

Update dinsdag 17-3, 11.25 uur: poliafspraak? max. 1 begeleider per patiënt

Gisteren is bekend gemaakt dat VieCuri geen bezoek meer toestaat op de verpleegafdeling. Voor poliafspraken geldt: maximaal 1 begeleider per patiënt. Verder is besloten dat onze parkeer- en politaxi’s tot nader order niet langer in bedrijf zijn. Wij verzoeken onze minder valide patiënten die voor een polibezoek naar ons ziekenhuis komen, om met een begeleider te komen. Bij de ingang zijn rolstoelen aanwezig.

 

Update maandag 16-3, 19.00 uur: geen bezoek meer toegestaan in VieCuri

Vanaf vandaag is tot nader bericht bezoek aan patiënten op onze verpleegafdelingen niet meer toegestaan. Deze maatregel treffen wij om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en onze patiënten en medewerkers te beschermen.

 

Wij begrijpen dat dit een ingrijpende maatregel is, maar in deze uitzonderlijke crisissituatie is het voorkomen van iedere besmetting van het grootste belang. Zeker omdat in ons ziekenhuis patiënten zijn opgenomen met een (zeer) kwetsbare gezondheid, de groep mensen die de meest ernstige gevolgen van het virus kunnen ondervinden.

 

Hoe vervelend we deze maatregel ook vinden, we gaan er uiteraard alles aan doen om patiënten en naasten op andere manieren in contact te laten blijven. Naast bellen, Skype en de mogelijkheid om een attentie af te geven aan de hoofdingang, zullen we extra individuele aandacht en zorg voor patiënten op hun eigen afdeling aanbieden. Onze vrijwilligers helpen daarbij van harte.

 

Het spreekt voor zich dat we in het geval van kinderen, geboortecentrum, SEH, terminale patiënten én patiënten waarvan de gezondheid in de komende dagen ernstig verslechtert individuele bezoekafspraken maken met hun naasten. Bezoekers die uitzonderlijke toegang krijgen, krijgen allemaal een bezoekersbadge aangeboden, zodat duidelijk herkenbaar is dat zij toestemming hebben om op een afdeling aanwezig te zijn.

Update maandag 16-3, 16.45 uur: aantal besmettingen bij VieCuri

Op dit moment hebben we twaalf patiënten bij VieCuri die besmet zijn met het coronavirus. Acht medewerkers zijn positief getest op het coronavirus. Er is bekend geworden dat een tweede patiënt die besmet was met het coronavirus helaas is overleden. 

 

Update zondag 15-3, 19.45 uur: sluiting restaurants La Vie op locaties Venlo en Venray

Het kabinet heeft alle horeca verplicht de deuren te sluiten om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook restaurant La Vie valt onder dit besluit en is om die reden vanaf heden gesloten. 

 

Update zondag 15-3, 17.15 uur: patiënt overleden aan coronavirus, wijziging poliafspraken en geplande operaties

Bekend is geworden dat een patiënt die besmet was met het coronavirus helaas is overleden. Op dit moment hebben we drie patiënten in huis die besmet zijn met het coronavirus. Zeven medewerkers zijn positief getest op het coronavirus. VieCuri houdt de situatie nauwlettend in de gaten en volgt de landelijke richtlijnen van het RIVM.

 

Poliafspraken


VieCuri verwacht de komende tijd een toestroom aan corona- en corona-verdachte patiënten. Net als andere ziekenhuizen in Limburg wordt het voor VieCuri een flinke uitdaging om deze mensen goede zorg te bieden. Daarvoor zetten we alles op alles. Wij hebben onze zorgmedewerkers hard nodig voor de meest zieke patiënten; dat is op de spoedeisende hulp (SEH), Intensive Care en de verpleegafdelingen.

 

Dit kan ook voor u gevolgen hebben:

 • Heeft u binnenkort een afspraak op de polikliniek waarbij geen lichamelijk onderzoek vereist is? Dan zetten we deze waar mogelijk om naar een telefonische afspraak. 
 • Heeft u binnenkort een afspraak op de polikliniek waarbij wel lichamelijk onderzoek vereist is? Dan wordt deze afspraak zo mogelijk uitgesteld.
 • Niet-urgente/niet-spoedeisende nieuwe poli-afspraken worden uitgesteld.

 

Als uw afspraak niet doorgaat of omgezet wordt naar een telefonische afspraak, dan wordt u hiervan telefonisch op de hoogte gebracht. U hoeft ons niet te bellen, wij nemen contact met u op.

 

Geplande operaties


De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar snel op en dat heeft ook gevolgen voor het OK-programma van VieCuri. Besloten is om voorlopig alle geplande en vermijdbare operaties af te zeggen. Wanneer we een behandeling of operatie moeten afzeggen, begrijpen we dat dit grote gevolgen kan hebben voor u persoonlijk. Wij zeggen de operaties af om voldoende capaciteit vrij te houden voor patiënten die we in isolatie moeten verplegen. Patiënten voor wie dit geldt, krijgen zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk de dag voor de operatie persoonlijk bericht.

 

Update zaterdag 14-3, 14.15 uur: aanpassing bezoekregeling

De tijdelijk aangepaste bezoekregeling voor patiënten in VieCuri is geactualiseerd voor bezoekers van patiënten op de afdeling Kindergeneeskunde. Hiervoor geldt dat indien het de ouders betreft, zij samen op bezoek mogen komen, maar wel afwisselend bij de patiënt toegelaten worden (dus niet gelijktijdig).

 

Verder geldt dat er geen bezoek toegestaan is op de afdeling waar onze coronapatiënten liggen. 

 

De overige aangepaste bezoekregels blijven van kracht.

 

Update vrijdag 13-3, 15.00 uur: in totaal twee patiënten en zes medewerkers positief getest op coronavirus

Vrijdag 13 maart is bekend geworden dat een tweede patiënt die is opgenomen in VieCuri positief is getest op het coronavirus. Bovendien zijn drie nieuwe medewerkers besmet. De desbetreffende patiënt wordt momenteel volgens de richtlijnen en protocollen in strikte isolatie verzorgd. We hebben de GGD op de hoogte gesteld en er is inmiddels een contactonderzoek gestart. Medewerkers en kamergenoten die contact hebben gehad met de patiënt of de besmette medewerkers worden getest als ze ook verkouden zijn of griepachtige verschijnselen hebben. Daarmee komen wij in totaal op twee besmette patiënten en zes besmette medewerkers. We verwachten dat dit aantal gaat oplopen. 

 

Update vrijdag 13-3, 14.15 uur: aangepaste bezoekregeling

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, hanteert VieCuri een aangepaste bezoekersregeling. Er is maximaal één bezoeker per patiënt per dag toegestaan. Dit geldt voor alle verpleegafdelingen, met uitzondering van de verpleegafdeling Kindergeneeskunde, de Intensive Care en voor terminale patiënten. Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten of koorts, bezoek dan geen patiënten in het ziekenhuis.

 

VieCuri houdt de situatie nauwlettend in de gaten en volgt de landelijke richtlijnen van het RIVM. We willen graag aan onze patiënten en bezoekers benadrukken dat dit geen gevolgen heeft voor de bedrijfsvoering van ons ziekenhuis. Dit betekent dat alle afspraken op de poliklinieken en de geplande behandelingen en operaties doorgaan. De veiligheid van onze medewerkers, patiënten en bezoekers blijft het belangrijkst en is niet in het geding.

 

Update donderdag 12-3, 19.30 uur: patiënt positief getest op coronavirus en aangepaste bezoekersregeling

Donderdag 12 maart is bekend geworden dat één patiënt die is opgenomen in VieCuri Medisch Centrum positief is getest op het coronavirus. Deze persoon wordt volgens de richtlijnen en protocollen in strikte isolatie verzorgd. Het ziekenhuis heeft de GGD geïnformeerd. Er is een contactonderzoek gestart. Medewerkers en kamergenoten die contact hebben gehad met de patiënt én verkouden zijn of griepachtige verschijnselen hebben, worden getest.

 

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, hanteert VieCuri een aangepaste bezoekersregeling. Er is maximaal één bezoeker per patiënt toegestaan. Dit geldt voor alle verpleegafdelingen, met uitzondering van de verpleegafdeling Kindergeneeskunde, de Intensive Care en voor terminale patiënten. Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten of koorts, bezoek dan geen patiënten in het ziekenhuis.

 

Update woensdag 11-3, 13.30 uur: in totaal drie medewerkers VieCuri positief getest

Woensdag 11 maart is bekend geworden dat een derde medewerker van VieCuri positief is getest op het coronavirus. Het ziekenhuis heeft de GGD op de hoogte gesteld. Er is een contactonderzoek gestart onder patiënten en medewerkers. Daar waar nodig neemt het ziekenhuis maatregelen zoals patiënten in isolatie verplegen.

Voor alle drie de medewerkers geldt dat ze goed en zorgvuldig hebben gehandeld en niet met klachten hebben gewerkt.

 

Update dinsdag 10-3, 10.20 uur: begroeten zonder handen schudden

Op 9-3 deed premier Rutte in overleg met het RIVM de oproep om geen handen meer te schudden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. VieCuri neemt deze richtlijn over. Een belangrijke kanttekening: geen hand geven pleit je er niet van vrij om evengoed vaak genoeg je handen te wassen. Dat blijft ontzettend belangrijk

 

Wat kunt u zelf doen?

U kunt zelf een aantal zaken doen om mogelijke verspreiding van virussen tegen te gaan:

 • Was uw handen regelmatig. Zeker voordat u een patiënt bezoekt (aan elk bed hangt een pompje met desinfectie-gel).
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, nooit in uw hand.
 • Hoest of nies met afgewend gezicht (nooit naar mensen toe)
 • Gebruik papieren zakdoekjes eenmalig en gooi deze weg na gebruik.
 • Bent u verkouden of grieperig: ga niet op bezoek bij patiënten. Lees meer informatie over hygiëne voor bezoekers. 

 

Belangrijke mededeling voor bezoekers VieCuri. Heeft u de komende periode een poliafspraak in VieCuri? Of heeft u toestemming op bezoek te komen bij een naaste? Meld u dan eerst bij de receptie. Houd u daarbij rekening met het volgende:

 • Voor poliafspraken vragen wij u om uw afsprakenbrief of sms/ mail met afspraakbevestiging te laten zien.
 • Komt u op bezoek bij een naaste op de afdeling Kindergeneeskunde, Intensive Care, Geboortecentrum, spoedeisende hulp (SEH) of is uw naaste terminaal ? Dan vragen wij u de naam van uw naaste door te geven. In alle gevallen krijgt u vervolgens een bezoekersbadge van ons. Wij verzoeken u deze zichtbaar op uw kleding te dragen.Met betrekking tot het wassen van kleding van uw naaste, kunnen wij u melden dat wij bezig zijn een praktische oplossing te vinden. 

 

Een afbeelding van het coronavirus
Scroll voor meer informatie